Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

21. 07. 2022. 06:39 >> 18:44

ISTRAŽNI ORGANI BEZ KOMENTARA

"Policija i SDT da saopšte je li Milović ilegalno napustio zemlju"

Iako je od otvaranja afere povezanosti policijskih službenika sa "kavačkim klanom" prošlo tri mjeseca, a imena Ljuba Milovića i Petra Lazovića konstantno bila u fokusu medija i javnosti, samo je Lazović dospio iza rešeteka, a Milović zasad izmiče organima pravde. Gdje je Milović sad, i da li je napustio Crnu Goru, ostaje nepoznato. Izdat je nalog za njegovo hapšenje, a nezvanično, Portalu RTCG su iz policije kazali da nemaju podatke da je Milović napustio zemlju preko nekog od graničnih prelaza. Iz Uprave policije, kao ni iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), Portal RTCG nije dobio odgovore na pitanja o Miloviću i da li imaju saznanja da je napustio zemlju. 

Predsjednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost Milan Knežević (DF) rekao je za Portal RTCG da nadležni organi, Uprava policije i SDT, treba da daju odgovor da li je Ljubo Milović na ilegalnom prelazu napustio Crnu Goru.

"Ukoliko je to tačno, onda je jasno da je imao dojavu i logistiku upravo iz struktura koje su trebalo da ga procesuiraju zbog sumnji koje mu se stavljaju na teret. Ali ako se ispostavi da je Milović na legalnom granicnom prelazu napustio Crnu Goru, onda se otvara bezbroj novih pitanja, a i na postojeća nemamo odgovor", rekao je Knežević.

Kako je istakao, u svakom slučaju, nakon ove posljednje akcije SDT-a s pravom se postavlja pitanje da li će Milivoje Katnić i Saša Čađenovic odgovarati zbog zloupotrebe službenog položaja i prikrivanja dokaza.

"Nemam dilemu da je njihova krivica već sad utvrđena i da bi nadležni organi trebalo da reaguju u skladu sa zakonima", naglasio je Knežević. 

Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petar Lazović koga je agencija Evropska unije za sprovođenje zakona, Europol, označila kao člana "kavačkog klana" uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva 18.jula.

Policija je pretresla hotel "Podgorica", kao i restoran "Grahovac" u Opštini Nikšić.

Mediji su ranije spekulisali da je Milović napustio Crnu Goru, ali potvrde nema.

Portal "Libertaspress" objavio je da je glavni specijalni tužilac Vladimir Novović naložio početkom maja, nakon što su objavili dokumenta Europola, formiranje novog predmeta povodom, navodnih, kriminalnih poslova Lazovića i Milovića.

Iz Specijalnog tužilaštva tada su saopštili da je specijalni tužilac Saša Čađenović, 20. januara 2022. godine donio odluku da u tom slučaju nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja.

I bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić smatrao je da “nema razloga za pokretanje krivičnog postupka protiv Petra Lazovića”.

“On je postupao u skladu sa zakonom i ovlašćenjima koje ima i o svim radnjama pravovremeno je obavještavao pretpostavljene, što je doprinijelo otkrivanju počinilaca teških krivičnih djela. Nikada se ne hapse vlastiti agenti. Makar nijesu do sada”, rekao je u Katnić u maju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније