Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M.

21. 06. 2022. 13:20 >> 13:17

MINISTARSTVO ODBRANE

Helikopteri Vojske CG spremni za požare

Kapaciteti Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore spremni su kako bi dali podršku i doprinos sistemu zaštite i spašavanja koji je u toku ljetnje sezone uvijek izložen različitim izazovima.

"Na raspolaganju su dva helikoptera Bell 412 sa opremom za gašenje požara kapaciteta do 1.500 litara, a Vazduhoplovstvo VCG ima obučene posade za djelovanje u takvim situacijama", navode u saopštenju.

U slučaju potrebe, Ministarstvo i Vojska će, kako kažu, staviti na raspolaganje i svoje druge jedinice i resurse. 

"Ove aktivnosti su u skladu sa trećom misijom Vojske, koja se odnosi na pomoć civilnom stanovništvu i institucijama u slučaju elementarnih nepogoda. To su zadaci kojima Vojska i njeni pripadnici pristupaju maksimalno odgovorno", poručuju iz Ministarstva odbrane.

Kako ističu, treći VCG helikopter Bell 412 biće na redovnom petogodišnjem servisu koji traje više mjeseci.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније