Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

18. 06. 2022. 19:15 >> 22:42

POSJEDUJU IZVJEŠTAJ

KRIK: Šakovića BIA dovodila u vezu sa ubistvom Stankovića

Ubijenog Milića-Minju Šakovića policija i tužilaštvo označavali su kao važnog člana "škaljarskog klana" koji već osam godina ratuje sa suparničkim "kavačkim klanom". U sukobu u kome je ubijeno više od 60 osoba Šaković se do sinoćnog ubistva najmanje još dva puta našao na meti ubica, objavio je beogradski KRIK. 

Tako je u septembru 2017.godine bio teško ranjen kada je u kafiću u okviru servisa „Auto Zeta“ u Podgorici ubica pucao u njega i njegovog prijatelja Ivana Nedovića.

Nedović nije preživio napad, a do danas nije otkriveno ko je i po čijem nalogu pucao u njih.

"Policija je prošle godine osujetila likvidaciju Šakovića pošto je otkrila da su osobe koje su planirale ubistvo u naselju Zagorič kupile dva stana koja gledaju na njegovu kuću i dvorište. Plan je, kako je utvrila policija, bio da u njega pucaju iz snajpera, a potom zapale stan iz koga su pucali kako bi uništili sve dokaze", piše KRIK.

Šakovića je srpska Bezbjednosno-informativna agencija (BIA) dovodila u vezu sa ubistvom Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, vođe huligansko-kriminalne grupe „Janjičari“ bliske "kavačkom klanu".

"U izveštaju BIA koji posjeduje KRIK piše da se u kriminalnim krugovima spekuliše da je Šaković zajedno sa Stevanom Stamatovićem u oktobru 2016. u centru Beograda ubio Stankovića, kao i da su to uradili po nalogu Jovana Vukotića, vođe škaljarskog klana. Stamatović je sa Igorom Dedovićem, takođe vođom škaljarskog klana, likvidiran 2020. godine u Atini. Ubijeni Šaković bio je pod istragom i zbog sumnje da je zajedno sa Vukotićem i Dedovićem 2016. godine u Kotoru pokušao ubistvo dvojice članova 'kavačkog klana'. Navodno su im svojim automobilom presjekli put i zapucali, a jednog teško ranili. Istraga je četiri godine kasnije obustavljena zbog nedostatka dokaza", objavio je KRIK. 

Rat dva kriminalna klana traje od 2014. godine, a u njega su se vremenom uključile i druge kriminalne grupe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније