Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

B.Č.J. [ Mina ]

03. 06. 2022. 16:14 >> 16:12
1

BAR

Krivična prijava protv četiri osobe zbog zelenaštva

Barska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv četiri osobe, zbog sumnje da su izvršile krivično djelo zelenaštvo, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da su pripadnici policije, u saradnji sa postupajućim tužiocem iz Osnovnog državnog tužilaštva u Baru, preduzeli aktivnosti i došli do sumnje da su N.N. (55), Ž.R. (66), S.N. (50) i D.S. (44) kao saizvršioci počinili to krivično djelo na štetu I.Č.

„I.Č. je tokom 2012. od N.N. kupio vozilo marke „Tojota HL lux“ za 20 hiljada eura po dogovoru da vozilo plati u roku od godinu od dana preuzimanja“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je I.Č. u više navrata, na ime navedenog duga, isplatio 70 hiljada eura, što je 50 hiljada više od cijene koju je bio dužan da plati za vozilo.

„On je na ime kamate dug plaćao i D.S., a u posebno tešku priliku je doveden tokom 2013. godine, kada je pred notarom sklopio ugovor u vidu notarskog zapisa u cilju obezbjeđenja potraživanja na ime duga od 30 hiljada eura“, naveli su iz policije.

Oni su dodali da je time ugovorena nesrazmjerna imovinska korist za prijavljene.

Kako su naveli iz policije, okolnosti nastanka navedenog duga oštećenom nijesu bile poznate.

„Ovim radnjama mu je nanijeta šteta od 50 hiljada eura. Osumnjičeni su pod prijetnjom prodaje nepokretnosti prema oštećenom preduzimali radnje radi ostvarivanja dobiti koja je nesrazmjerna u odnosu na nesporni dug“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da su osumnjičeni u saizvršilaštvu vršili krivično djelo zelenaštvo i ugovaranjem nesrazmjerne imovinske koristi ostvarili protivpravnu imovinsku dobit od 50 hiljada eura.

„Osim toga, barska policija je uhapsila I.N. (53) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se sumnja da je krivično djelo izvršio tako što je 31. maja oko ponoći u naselju Polje u Baru, polomio komarnik na kupatilskom prozoru, nakon čega je ušao u kuću, izvršio premetačinu i otuđio novac i druge vrijedne predmete.

„Brzom reakcijom policijskih službenika, I.N. je zatečen na licu mjesta, te je uhapšen i u zakonskom roku priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније