Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Marko Terzić/M.M.Lj. ]

25. 05. 2022. 13:26   >>  14:09

SUĐENJE ZA ŠVERC DROGE

Krstović: Đukanović i Abazović znaju da nijesam kriminalac

U podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje Budimiru Krstoviću i njegovoj kćerki Marini Krstović, koji se terete za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - kokaina (Više od tone). Krstović je u sudu negirao krivicu i kazao da je spreman da pozove predsjednika i premijera Crne Gore da kažu da li je on kriminalac.

Na današnjem pretresu u Višem sudu, bilo je predviđeno saslušanje dvojice svjedoka koji se nijesu pojavili, a za koje sud nema dokaz da su uredno primili poziv.

Konstatovano je između ostalog, čitanje zapisnika Uprave policije o pretresanju magacinskih prostorija i potvrde o privremeno oduzetim predmetima.

Odbrana je istakla da je ta potvrda pravno nevaljan dokaz koji je proizašao iz takođe pravno nevaljanog dokaza - zapisnika o pretresanju za koji su predložili da se izdvoji iz spisa predmeta.

Advokat Krstovića, Dragoljub Đukanović, istakao je da će ostati apsolutno nejasno, koja je potreba bila da se iz Luke Bar droga dostavi u magacin Budimira Krstovića.

“Dakle i carina i policija su zažmurili u barskoj luci na postojanje ove droge. Jednaki efekat o utvrđivanju postojanja droge i oduzimanja iste mogao se ostvariti u barskoj luci”, izjavio je Đukanović.

Naveo je da se pretres kontejnera mogao obaviti u luci, a ne sačekati da se dovede u magacin u Mojanovićima.

“Gdje je policija iz samo njima znanih razloga, ne čekajući da se istovari sva roba s kontejnera, niti da se uvjere kako će radnici zaposleni u magacinu, naglašavam radnici, jer nema ni Krstović Budimira, ni Marine u magacinu, odreagovati kad vide predmetnu drogu”, kazao je Đukanović.

Dodao je da iz iskaza do sada saslušanih svjedoka, uključujući i policijske službenike, potpuno je jasno da prilikom skidanja spornih paleta, sa kontejnera je bilo nemoguće vidjeti sadržaj paketa.

“U čemu se sastojala, policijska akcija, u tome da se nešto što je bilo totalni krah policije,  uz pomoć tužilaštva i mogu slobodno reći, suda, dopremi u magacin Budimira Krstovića i da se ova akcija proglasi uspješnom. Kad kažem uspješnom, tražio se počinilac za koga i policija i carina vrhunski znaju da se nalazi negdje mimo porodice Krstović”, istakao je Đukanović.

Dodao je  oni nijesu ni naručili ni učestvovali u prenosu robe niti su je platili.

“U konkretnom slučaju, da li policija, da li carina, da li lučki radnici je dojavio vlasnicima robe, i oni koji su trebali da istovare iz samo tog razloga, roba odnosno droga nije skinuta u barskoj luci”, kazao je Đukanović.

Optuženi Budimir Krstović, kazao da je spreman da pozove, ako sud dozvoli, predsjednika Crne Gore, da kaže da li je Budo Krstović kriminalac, da li ima veze sa drogom.

“Ja sam siguran da će gospodin Đukanović doći. Gospodina Abazovića takođe molim da kao svjedok, pošto je on dao izjavu da ja nijesam ni naručilac ni vlasnik, gospodina Sekulovića takođe”, naveo je Krstović ističući da policija siguran je, ima saznanja čija je droga i da ona nije smjela ili htjela, po nečijem nalogu da radi.

Suđenje će biti nastavljeno prvog juna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније