Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

B.Č.J.

13. 05. 2022. 15:12 >> 15:11
1

ZEKOVIĆ I PAJOVIĆ MUSIĆ

"Knežević ne dolazi na posao, ako je suspendovan pozdravljamo"

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Uprava policije (UP) još uvijek nijesu saopštili da li je Petar Knežević suspendovan iz službe do okončanja aktuelnih provjera, saopštili su građanski aktivisti Aleksandar Zeković i Svetlana Pajović Musić. Prema njihovim informacijama, Knežević navodno već nekoliko dana ne dolazi na posao. Ako je riječ u suspenziji, tu odluku pozdravljaju.

Zeković i Pajović Musić podsjećaju da su Vrhovnom državnom tužilaštvu Crne Gore, 30. aprila 2022. godine, dostavili tri audio snimka koji, kako su kazali, ukazuju na postojanje sumnje da lice koje govori, a tvrdi se da je to navodno starješina Protivterorističke jedinice (PTJ) Uprave policije Petar Knežević, počinio krivično djelo.

Oni navode da je Knežević odbio poziv unutrašnje kontrole policije da se podvrgne poligrafskom testiranju i žale što ga na to nijesu pozvali i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, kao ključni profesionalni autoriteti u policijskoj organizaciji.

"Na pripadnike PTJ i Posebne jedinice policije vrše se određeni pritisci kako bi se identifikovale osobe koje su snimile objavljene i druge, najavljene, snimke. Ukoliko snimci zaista nijesu autentični, kako se tvrdi, onda su nepotrebne isljedničke radnje, pritisci i prijetnje prema službenicima Uprave policije", navode Zeković i Pajović Musić.

Oni ističu da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Uprava policije (UP) još uvijek nijesu saopštili da li je Knežević suspendovan iz službe do okončanja aktuelnih provjera.

"Prema našim informacijama, Knežević navodno već nekoliko dana ne dolazi u jedinicu niti učestvuje u njenim redovnim aktivnostima. Ako je posrijedi odluka o suspenziji - pozdravljamo je. Smatramo da je u interesu kredibiliteta policije i samog Kneževića da se privremeno udalji iz jedinice kako bi postupak unutrašnje kontrole policije ali i radnje drugih nadležnih organa bile sprovedeno objektivno i bez uticaja na druge. Oglašavanje MUP i UP po ovom pitanju je u interesu javnosti pa ih pozivamo da to i učine. Obavještavamo zvaničnike vlasti i javnost da ovim oglašavanjem ne pokušavamo da skrenemo pažnju sa slučaja Medenica ili Jovanić niti sa pokušaja 'spašavanja države' kako se voli predstaviti, od strane novih vladajućih i podržavajućih partija, obrazovanje aktuelne Vlade Crne Gore. Smatramo da se sve afere moraju razobličiti i suočiti sa pravdom", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније