Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

26. 03. 2022. 18:56   >>  18:58 3

AFERA "CREDIT SUISSE"

Računi crnogorskih obavještajaca u Švajcarskoj i dalje tajna

Mjesec dana nakon što je Projekat za izvještavanje o organizovanom kriminalu i korupciji (OCCRP) objavio da su osobe iz obavještajnog sektora iz Crne Gore povezane sa tajnim bankovnim računima koji su otkriveni nakon masovnog curenja podataka iz jedne od najvećih privatnih banki na svijetu "Credit Suisse", nema podataka da li su se crnogorski istražni organi zainzteresovali i pokušali da saznaju o kome se radi. 

Mjesec dana nakon što je Projekat za izvještavanje o organizovanom kriminalu i korupciji (OCCRP) objavio da su osobe iz obavještajnog sektora iz Crne Gore povezane sa tajnim bankovnim računima koji su otkriveni nakon masovnog curenja podataka iz jedne od najvećih privatnih banki na svijetu "Credit Suisse", nema podataka da li su se crnogorski istražni organi zainteresovali i pokušali da saznaju o kome se radi. 

Računi su povezani sa obaveštajnim ličnostima iz Crne Gore, Iraka, Jordana, Nigerije, Pakistana i Jemena. Najstariji holding datira iz sredine 1970-ih, piše OCCRP.

Uprkos tome što je slučaj "Credit Suisse" otvoren prije mjesec dana, Portal RTCG nije mogao da dobije potvrdu da su crnogorski istražni organi pokrenuli provjere. 

Podaci se odnose na račune koji su otvoreni od '40-ih do 2010-ih, ali ne i sadašnje djelatnosti banke.

Curenje podataka prije mjesec dana razotkrilo je skriveno bogatsvo klijenata koji su učestvovali u mučenju, švercu droge, pranju novca, korupciji i drugim ozbiljnim zločinima.

Detalji o računima povezanim sa 30.000 klijenata banke "Credit Suisse" iz cijelog svijeta pokazuju ko su vlasnici preko 100 milijardi švajcarskih franaka uz jednoj od napoznatijih finansijskih institucija.

I Belgija je tokom 2020. godine pokrenula istragu o računima u švajcarskoj banci "Credit Suisse" pod kodnim nazivom "Crna Gora", ali se do danas ne zna njen epilog.

Belgijske vlasti dobile su imena oko 2.600 klijenata ove švajcarske banke i počela je provjera da li je bilo prikrivanja imovine.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније