Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V./Daily mail ]

14. 11. 2021. 21:04 >> 00:19
2

POLICIJA U AUSTRALIJI

Šverc droge u Sidneju vodi do Crne Gore

Britanski list "Dejli Mejl" objavio je da se samoproglašeni gangster navodno hvalio kako je prebacivao stotine kilograma droge i izgradio carstvo nekretnina dok je u kontaktima - između ostalih, i sa narko-dilerima iz Crne Gore - koristio šifrovanu aplikaciju za razmjenu poruka ANOM. Kako se navodi, Mustafa Baluh iz Australije navodno se hvalio svojim podvizima dok je slao poruke međunarodnim uvoznicima droge u Tajlandu, Kambodži, Crnoj Gori, Grčkoj i Holandiji.

Baluh je trenutno u bjekstvu od policije nakon što je prekršio uslove stroge kaucije i 25. oktobra uklonio nanogicu. 

Bio je suočen sa optužbama za međunarodni šverc droge i navodno je bio jedini finansijer pošiljke kokaina od 900 kilograma iz Ekvadora, čija je ulična vrijednost procijenjena na najmanje 270 miliona dolara.

Policija ima više od 1.000 stranica poruka koje je navodno poslao Baluh pod korisničkim imenom "af3849". 

U jednoj seriji razmjena poruka, sa naloga koji koristi Baluh šalju se poruke o ogromnom broju nekretnna čiji je vlasnik i kreiranju ofšor naloga za njihovu kupovinu.

„Zato što je novac veliki problem. Nemam ništa na svoje ime. Svugdje otvaram ofšor račune", napisao je Baluh. 

U drugoj seriji razmjena, Baluh je zadivljen imovinom koju je kupio diler droge iz Crne Gore pod imenom na aplikaciji ANOM "Vaso".

Napisao je da je imanje izgledalo kao „zamak“ na obali prije nego što su ga nazvali „gangsterskim mjestom“.

Tekstualne poruke otkrivene su nakon što je policija u četvrtak uveče izvršila raciju u dvije kuće u Pots Hilu i Jaguni na jugozapadu Sidneja u okviru nacionalnih i međunarodnih napora da se pronađe Baluh. 

Policajci su zaplijenili više od 250.000 dolara u gotovini, 200 grama kokaina, 485 grama nepoznate supstance, mobilne telefone i brojač novca. Istražitelji vjeruju da je imovina korišćena za potrebe međunarodne kriminalne grupe.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније