Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

15. 03. 2019. 07:45   >>  07:11 1

PRAVOSNAŽNA ODLUKA

Trojici logoraša iz Morinja odšteta 20 hiljada eura

Žrtve ratnog zločina iz predmeta "Morinj" pravosnažnim sudskim odlukama u tri slučaja od države su dobile nadoknadu u iznosu od ukupno oko 20 hiljada eura.

 

Ti postupci su vođeni pred Osnovnim sudom u Podgorici, prenosi Dan.

Viši sud u Podgorici je potvrdio neke odluke prvostepenog suda, dok je neke preinačio.

Pred sudom se, kako se navodi, nalazi još skoro 200 tužbi koje su logoraši iz Morinja podnijeli protiv države po različitim osnovima.

Prema podacima Osnovnog suda u Podgorici, pravosnažne su odluke po predmetima koji su formirani na osnovu tužbi koje su podnijeli S.B, Đ.M. i N.M.

Presudom Osnovnog suda u Podgorici djelimično je usvojen zahtjev tužioca S.B. protiv države i dosuđeno mu je ukupno oko 6.150 eura. Ovu presudu potvrdio je Viši sud.

Viši sud potvrdio je dio presude kojim je Đ.M. dobio šest hiljada eura.

Viši sud je potvrdio odluku Osnovnog suda kojom će N.M dobiti 8.250 eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније