Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Mina;Objavio: B.V. ]

03. 06. 2017. 08:13 >> 07:53
1

ZBOG DOJAVA

Ispitani direktori Telekoma

Nekoliko direktora i službenika Crnogorskog Telekoma saslušano je u policiji u okviru provjera o mogućim zloupotrebama tog mobilnog operatera prilikom evidentiranja ličnih podataka vlasnika SIM kartica sa pripejd brojevima, pišu Dnevne novine.

Tu istragu pokrenuli su službenici Sektora kriminalističke policije nakon serije lažnih dojava o bombama i uznemirenja javnosti, a prema nezvaničnim informacijama juče su saslušani izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Milija Miško Zeković, šef pravne službe Pavle Đurović, šef prodaje za fizička lica Dušan Banović, kao i šef prodaje za pravna lica Predrag Perković.

Oni su u petak ispitani zbog sumnje policije u zloupotrebu službenog položaja, zbog prodaje telefonskih brojeva bez uzimanja ličnih podataka korisnika, kao i zbog nečišćenja baze podataka od brojeva, koji nijesu registrovani u propisanom vremenskom roku.

Crnogorsko zakonodavstvo, za razliku od nekih zemalja u regionu, propisuje rokove u kojima je obaveza operatera da sprovede te radnje. S obzirom da su pripejd kartice dostupne u gotovo svim maloprodajnim objektima, vlasnici su u obavezi da u roku od sedam dana registruju broj u poslovnicama tri crnogorska operatora.

Međutim, ukoliko se to ne učini zakon obavezuje operatore da po automatizmu brišu brojeve iz imenika i da blokiraju njihov rad. Takođe, propisan je i rok aktivacije broja nakon kupovine.

Serija lažnih dojava počela je sredinom aprila, a za nepunih mjesec dana bilo ih je čak 18, koje su najčešće praznile diskoteku Bigl, šoping centar Delta siti, Atlas kapital. Evakuacije su vršene i u hotelima Ramada, Hemera i Hilton i Sportskom centru „Morača“.

U svakom od ovih slučajeva evakuisano je na stotine građana, a u Sportskom centru čak 3.000, jer je u toku bio košarkaški meč.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je 18 predmeta po nepoznatom izvršiocu, a niko od vlasnika evakuisanih objekata nije znao da kaže ko bi mogao stajati iza lažnih dojava koje su sve došle sa brojeva van teritorije Crne Gore, odnosno iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније