Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Objavio: P.R.

20. 05. 2017. 08:19 >> 08:42
1

ZBOG LAŽNIH DOJAVA

Roganović na crvenoj potjernici

Crnogorski istražitelji raspisali su međunarodnu potjernicu za Novljaninom Vladimirom Roganovićem, zbog sumnje da je 29. aprila iz Beograda prijavio da je u podgoričkoj diskoteci "Bigl" postavljena bomba.

Podgorički Interpol je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru za Roganovićem raspisao i međunarodnu potjernicu zbog izdržavanja kazne od godinu zatvora zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja, piše Pobjeda.

Roganović je uhapšen 5. maja u Beogradu zbog sumnje da je počinio krivična djela falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. Njemu je Osnovni sud u Beogradu odredio pritvor u trajanju od 30 dana. Prema evidenciji bezbjednosnih službi, Roganović je član "kavačkog" klana koji je u sukobu sa "škaljarskom" grupom.

U aprilu je bilo 18 lažnih dojava o postavljenim bombama u Podgorici, koje su stigle sa različitih pripejd brojeva iz SSrbije i Bosne i Hercegovine. Iako policija zvanično nije optužila Roganovića za ostale dojave o lažnim bombama, indikativno je da su nakon njegovog hapšenja pozivi policiji prestali.

Samo dva dana prije hapšenja Roganovića, stigla je posljednja informacija o bombi za vrijeme utakmice Budućnost – Mornar u Sportskom centru "Morača". Izvori bliski istrazi sigurni su da je u pitanju obračun ove dvije kriminalne grupe iz Kotora, čiji organizatori su nedostupni crnogorskim vlastima. Kako tvrde Pobjedini izvori, u pojedinim objektima za koje su stizale dojave o bombi bio je član "škaljarske" grupe. Informacije o bombi bile su pokriće za pokušaj njegove likvidacije. Ostali objekti našli su se na "meti" kako bi se zavarao trag policiji.

Meta prve dojave o bombi bila je diskoteka "Bigl" u Podgorici. Vlasnici ove diskoteke bliski su "škaljarskom" klanu koji je već duže u žestokom sukobu sa "kavačanima".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније