Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

[ I. P. ]

29. 06. 2022. 14:39 >> 18:54
24

ABAZOVIĆ PORUČIO

Građani i političari u Srbiju će od 1. jula bez restrikcija

Svi građani Crne Gore, uključujući poslanike i političare, moći će nesmetano da ulaze u Srbiju od 1. jula, saopštio je predsjednik crnogorske Vlade Dritan Abazović nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Abazović je u obraćanju novinarima saopštio da je Vučić "uspio da riješi jedno važno pitanje za građane i poslanike", koje se odnosi na prelazak državne granice.

"Zamolio je ministra unutrašnjih poslova da se praksa koja je postojala da se ispravi, i da će od 1. jula svi građani, ovdje računam poslanike, političare i predstavnike Vlade, moći da ulaze u Srbiju bez ikakvih restrikcija", rekao je Abazović.

On je kazao da je to pitanje u dobrom duhu riješeno.

"Ostala pitanja koja su se tretirala mogu u narednom periodu da se materijalizuju. Od jeseni ćemo imati konkretne vidove saradnje između dvije države. Nastavljaju se lijepe vibracije tokom posjete Srbiji. Vjerujem da u ovom dobrom duhu ne postoji pitanje koje ne možemo riješiti. Za neke je potrebno vrijeme. Nastavljamo intenzivnu saradnju između dvije države", poručio je Abazović.

On je pozvao srbijanskog predsjednika Vučića da posjeti Crnu Goru, a građanima Srbije uputio je poziv da ljetuju u Crnoj Gori: "Više ste nego dobrodošli u svoju bratsku Crnu Goru".

Vučić je kratko saopštio da je posjeta Abazovića i ministara u crnogorskoj vladi početak uspješan saradnje.

"Gdje kroz upoznavanje ministara može doći do još bolje i konkretnije saradnje", rekao je Vučić, zahvaljujući se Abazoviću na posjeti.

Abazović i Dačić: Dobri odnosi od suštinske važnosti

Abazović se danas sastao i sa predsjednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem, koji je saopštio kako "Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju ukupnih odnosa dvije zemlje, u duhu prijateljstva i međusobnog uvažavanja".

Abazović je izrazio zadovoljstvo zbog posjete Beogradu, navodeći da je kod svih zvaničnika naišao na srdačan prijem i spremnost i otvorenost za saradnju.

On je rekao da su dobri odnosi Crne Gore i Srbije od suštinske važnosti za dvije države i njihove građane, ali i za stabilnost čitavog regiona.

Dačić je kazao, kako se navodi, da o posvećenosti unapređenju bilateralnih odnosa svjedoči činjenica da je Srbija među prvim zemljama koju je Abazović posjetio od stupanja na dužnost premijera prije dva mjeseca.

Predsjednik Skupštine Srbije je izrazio nadu da će unapređenje bilateralnih odnosa biti realizovano i kroz parlamentarnu dimenziju i kroz posjete predsjednika parlamenata i bliže kontakte poslaničkih grupa prijateljstava.

Podsjećamo, premijer Abazović boravi u zvaničnoj posjeti Beogradu gdje je tokom ranijeg sastanka s premijerkom Anom Brnabić rekao da je Vlada Crne Gore spremna da rješava sva otvorena pitanja sa zvaničnim Beogradom, jer je riječ o dvije bliske zemlje, koje su istorijski bliske.

Abazović je kazao da dvije zemlje moraju da "okrenu novi list" u odnosima i da se oni podignu na najveći mogući nivo.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izrazila je nadu da će današnja posjeta predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića biti korak "ka resetovanju" odnosa dvije zemlje.

"Nadam se da ćemo uspjeti da resetujemo odnose između Srbije i Crne Gore i uđemo u eru dobrih odnosa, najboljih mogućih", rekla je Brnabić u izjavi novinarima poslije sastanka sa Abazovićem.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се