Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Informativni

01. 04. 2022.

[ M.V. ]

KRIVOKAPIĆ U "OKVIRU"

"Ne izbjegavam sankcije Rusiji, Radulović se ponašao nepristojno prema meni"

Premijer u tehničkom mandatu Zdravko Krivokapić rekao je da će službe bezbjednosti reagovati preventivno i spriječiti eventualne akcije koje imaju za cilj ugrožavanje sigurnosti crnogorskih građana. On je bio gost emisije "Okvir" na TVCG. Nakon 15 minuta razgovora, na molbu urednika emisije "Okvir", Zorana Lekovića s obzirom da se nije osjećao najbolje, intervju sa premijerom je prekinut, uz izvinjenje gledaocima.

Krivokapić je na početku emisije rekao da je upoznat sa detaljima prijetećih poruka koje su upućene na adrese Vlade i drugih institucija, te da postoji određeni bezbjednosni rizik. 

Krivokapić je naveo da institucije rade na otklajanju eventualnih prijetnji. On je kazao da su u pitanju smišljene akcije u cilju stvaranja panike, ali da građani ne treba da podliježu panici. 

"Razgovarao sam sa direktorom ANB, određenih saznanja imamo, a javnost će biti blagovremeno upoznata", kazao je premijer. 

Predsjednik Vlade kaže da je konsultovao pravnike i da je bio mišljenja da je odluka o Kordinacionom tijelu za restriktivne mjere prema Ruskoj Federaciji najbolji odgovor povodom dešavanja u Ukrajini. On navodi da je bilo vrlo neprijatnih dešavanja na jednoj od sjednica Vlade na kojoj mjere prema Rusiji nijesu usvojene. 

Optužio je šefa diplomatije Đorđa Radulovića da se ponašao neprijstojno prema njemu kao premijeru, a naveo je da to rade još neki ministri. 

"Upozorio sam ga na toj sjednici da izađe, a ako neće, ja ću. Pošto nije htio, ja sam napustio sjednicu", podvukao je Krivokapić.

On je kazao da ne izbjegava sankcije Rusiji i uvođenje sankcija. 

"Teritorijalni integritet i suverenitet u ovom slučaju Ukrajijne, nemam oko toga dileme, on se mora sačuvati", kazao je crnogorski premijer.  

On je rekao da je Crna Gora podržala da se Rusija i Ukrajina isključe iz Evropske banke za obnovu i razvoj. 

Na molbu urednika emisije "Okvir", Zorana Lekovića s obzirom da se nije osjećao najbolje, intervju je prekinut oko 20.15 časova.  

Коментари101

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се