Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izdvajamo

03. 02. 2023. 11:12   >>  11:07

TVCG1 U SUBOTU U 20 SATI

Uz emisiju "Nekad i sad" vraćamo vas na početke muzičke scene u CG

Muzička redakcija Televizije Crne Gore u serijalu od 6 muzičko-dokumentarnih emisija, pod nazivom "Nekad i sad", kroz priču i pjesme vraća nas na same početke muzičke scene u Crnoj Gori.

U emisijama, kroz hronologiju i pažljivo odabran izbor sagovornika, evocirane su uspomene sa početka 60-ih godina, pa sve do danas.

Sa preko 20 sagovornika - muzičara, kompozitora i novinara, kroz bogatu arhivu i naizmjenično vraćanje u prošlost, pa onda i na sadašnji trenutak, prikazan je razvoj i tok crnogorske pop-rock scene, uz osvrt na to kako je izgledala nekad, a kako sad.

Prisjetićemo se prvih ploča snimljenih u studiju Radija i Televizije Crne Gore, kao i Titogradskog proljeća, Point maratona, gitarijada i festivala, na kojima su nastupali kako istaknuti muzičari, tako i oni manje poznati, koji su zahvaljujući njima uspjeli da izgrade svoje karijere, koje traju sve do danas.

Urednice emisije su Jelena Atanasković i Eva Papović, rediteljka Danijela Popović.

Premijera, subota u 20 sati, Prvi program, repriza, nedjelja 15:45, Prvi program.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се