Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

С.В.

24. 03. 2023. 16:25 >> 16:26

U KOTORU

Održana komemoracija povodom smrti Dejana Adžića

U organizaciji Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore i Opštine Kotor u palati Bizanti u Starom gradu u Kotoru danas je održana komemorativna sjednica povodom smrti Dejana Adžića, komesara za vaterpolo takmičenja.

Pored porodice, od Dejana su se oprostili članovi Saveza i Opštine Kotor, mnogobrojni sportisti, sportski radnici i prijatelji. 

"Dejo je uz svoju familiju od najranijih nogu pripadao još jednoj porodici, a to je porodica vaterpola. Kao dječak počeo je da druguje sa vaterpolom na bazenu u Kotoru i prošao sve selekcije matičnog kluba Primorac, bio je i reprezentativac mladih selekcija nekadašnje Jugoslavije, a kao igrač nastupao je i za Crvenu Zvezdu i Budvu.Svoju strast prema vaterpolu nakon igračke karijere ispoljio je kao sudija‚ gdje je pokazao veliki potencijal i vrlo brzo se našao na listi međunarodnih sudija", rekao je predsjednik VPSCG Đuro Marić.

On je kazao da je Adžićevim preranim odlaskom vaterpolo izgubio vjernog funkcionera i kolegu.

"Sudio je na brojnim značajnim takmičenjima, od Evropskog prvenstva 2006. godine do utakmica Svjetske lige, na svjetskim i evropskim prvenstvima mladih kategorija, kao i brojnim klupskim takmičenjima. Nakon sudijske karijere postao je delegat i kontrolor. Preranom smrću našeg Deja, vaterpolo i plivačka organizacija izgubila je odanog i vjernog funkcionera i kolegu. Sve što je radio u Savezu radio je od srca i u našim srcima i mislima čuvaćemo ga od zaborava", istakao je Marić i dodao:

"Izgubili smo nasmijanog, duhovitog i neposrednog čovjeka, koji je uvijek imao vremena za druge, a često najmanje za sebe. Gazio je život hrabro i nije ga štedio, gazio je svoje životne korake kao da ih je bezbroj, ne bojeći se zadnjeg vjerujući da je uvijek dao sve od sebe".

Adžić je preminuo juče u 62. godini nakon kraće bolesti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније