Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Л.В.

28. 01. 2023. 12:13 >> 12:26

AUSTRALIJAN OPEN

Sabalenka osvojila Australiju u sjajnom finalu sa Ribakinom

Bjeloruskinja Arina Sabalenka osvojila je Australijan open nakon što je slavila u sjajnom meču protiv kKazahstanke Jelene Ribakine sa 2:1 (6:4, 3:6, 6:4).

Prva Grend slem titula za mladu Bjelorusknju, nakon dva sata i 28 minuta igre, možda preciznije rečeno bespoštedne borbe dvije sjajne igračice. 

Ujedno i četvrti trijumf od pet međusobnih duela, i svaki je išao na tri seta. 

Ribakina je bolje ušla u meč, u već na drugom servisu protivnice je uzela brejk loptu za 2:1. Sabalenka je i sama dosta kumovala tome jer je brejk dozvolila nakon dvostruke servis greške.

Uslijedila je bespoštedna borba, obije teniserke su imale jak prvi servis, "sijevali" su asevi, a Sabalenka u 8. gemu vraća brejk.

Djelovalo je tada da je Bjeloruskinja ušla u glavu Kazahstanki, jer je sjajne riternove radila na njen servis, ali već na svom servisu Ribakina radi ribrejk i ponovo zahvaljujući Sabalenikinim duplim servis greškama.

U narednom Ribakina potvrđuje i dolazi do seta.

Mogla je Ribakina da već u prvom gemu narednog seta dođe do brejka, imala je dvije brejk lopte, ali je Sabalenka pogađala linije.

I onda je krenuo jači ritam Bjeloruskinje. U četvrtom gemu pravi brejk, iako se Ribakina dobro branila.

Nakon što je portvrdila brejk, malo je falilo da već u narednom gemu napravi još jedan ali u gemu koji je trajao osam minuta, Ribakina je spasila čak tri brejk lopte.

Do kraja seta obije teniserke su čuvale servis, iako je izgledalo da bi mogle u bilo kom trenutku da naprave brejk jedna drugoj, što je bilo na kraju dovoljno za 1:1 u setovima.

A šta tek reći o trećem setu.

Sjajan tenis na Rod Lejver areni gdje ni jedna teniserka nije htjela lako da da poene protivnici.

U petom gemu Sabalenka dolazi do brejk lopte. Imala je dva puta priliku da oduzme servis, ali je Ribakina oba puta dobro servirala. Iz trećeg puta ipak dolazi do brejka koji potvrđuje u narednom servisu.

Imala je Bjeloruskinja ponovo priliku za novi brejk, koji bi joj donio i titulu, ali opet Ribakina brani.

I onda u desetom gemu, u kojem je servrirala za meč i titulu, tri puta je imala meč loptu, ali tek u četvrtoj dolazi do svoje prve velike titule.

Sabalenka je zaradila ovim trijumfom 2,9 miliona australijskih dolara, dok je Ribakina dobila 1,6.

Bjeloruskinja će od narednog vikenda biti druga teniserka svijeta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније