Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

21. 11. 2022. 08:42 >> 08:40

ATP LISTA

Đoković završava godinu kao peti teniser svijeta

Srpski teniser Novak Đoković je, poslije osvajanja završnog mastersa u Torinu, napredovao za tri pozicije i na danas objavljenoj ATP listi zauzima peto mjesto.

Đoković je juče pobijedio Norvežanina Kaspera Ruda (7:5, 6:3), izjednačio rekord Rodžera Federera, ali je i sa novih 1.500 bodova napredovao za tri pozicije pa će sezonu završiti kao peti teniser svijeta sa 4.820 bodova na svom kontu.

Srpski teniser sada ima tačno 2.000 bodova manje od prvoplasiranog Španca Karlosa Alkarasa, a 1.200 manje od drugog Španca Rafaela Nadala.

Norvežanin Rud je sada treći na ATP listi, Grk Srefanos Cicipas je četvrti, dok je Kanađanin Feliks Ože-Alijasim zadržao šestu poziciju.

Rus Danil Medvedev je pao na sedmu, a njegov sunarodnik Andrej Rubljov na osmu poziciju, Amerikanac Tejlor Fric je i dalje deveti, dok je sezonu kao deseti igrač svijeta završio Poljak Hubert Hurkač.


ATP lista:

1. Karlos Alkaras (Španija) 6.820 bodova
2. Rafael Nadal (Španija) 6.020
3. Kasper Rud (Norveška) 5.820
4. Stefanos Cicipas (Grčka) 5.550
5. Novak Đoković (Srbija) 4.820
6. Feliks Ože-Alijasim (Kanada) 4.195
7. Danil Medvedev (Rusija) 4.065
8. Andrej Rubljov (Rusija) 3.930
9. Tejlor Fric (SAD) 3.355
10. Hubert Hurkač (Poljska) 2.905

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније