Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

С.В. [ Beta ]

13. 09. 2022. 16:24 >> 16:22

NEMA ODMORA

Alkaras doputovao u Španiju, želi da igra Dejvis kup

Prvi teniser svijeta Karlos Alkaras doputovao je u Španiju i priključio se reprezentaciji za predstojeće mečeve u Dejvis kupu, ali je njegov nastup na početku takmičenja u duelu sa Srbijom neizvjestan.

"Veoma sam ponosan što sam kao prvi teniser svijeta došao da pomognem ekipi. Uvijek je posebno igrati u Dejvis kupu. Tamo je jedinstvena atmosfera i radujem se što ću biti dio tima", rekao je Alkaras.

Alkaras je stigao u Valensiju, dan prije duela Španije i Srbije na početku grupne faze takmičenja u Dejvis kupu.

On je u nedjelju uveče osvojio prvu grend slem titulu, US open i postao prvi teniser svijeta.

"Nadamo se da može da se oporavi što prije. Još ne znamo da li će moći da igra u srijedu", rekao je selektor Španije Serhi Brugera.

Mnogi su očekivali da će Alkaras propustiti takmičenje u Dejvis kupu, nakon što je u ponedjeljak izjavio da se "probudio mrtav umoran" poslije finalnog meča u četiri seta protiv Norvežanina Kaspera Ruda.

Prije finala, 19-godišnji Španac odigrao je tri meča po pet setova u Njujorku, uključujući i četvrtfinalni duel protiv Italijana Janika Sinera, koji je trajao pet sati i 15 minuta.

"Vidjećemo kako se osjeća, razgovaraćemo s njim. Što prije bude mogao da igra, to bolje. Ali način kojim je dobio tri meča u pet setova je nevjerovatan psihički i fizički napor. Najmlađi je prvi teniser svijeta, nema mnogo riječi za to", dodao je Brugera.

Poslije duela sa Srbijom, Španija će u Grupi B igrati u petak sa Kanadom i Južnom Korejom u nedjelju. Po dvije najbolje ekipe iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale, koje će se igrati u novembru u Malagi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније