Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

M.M.Lj. [ Beta ]

06. 06. 2022. 09:55 >> 13:18

VRH TENISA

Đoković još ovu nedjelju na prvom mjestu

Srpski teniser Novak Đoković započeo je 373. nedjelju na prvom mjestu ATP liste i nastavio da popravlja sopstveni rekord po broju sedmica provedenih u vrhu svjetskog tenisa.

Đoković je prvi sa 8.770 bodova, 110 više od drugoplasiranog Rusa Danila Medvedeva. Srpski teniser će sljedeće nedjelje izgubiti prvo mjesto, pošto će se brisati bodovi sa prošlogodišnjeg Rolan Garosa na kome je osvojio titulu, a ove godine nije uspio da je odbrani.

Đoković je u četvrtfinalu izgubio od Španca Rafaela Nadala, koji je u nedjelju popodne osvojio rekordni 14. trofej na pariskom turniru i rekordnu 22. grend slem titulu.

Treće mjesto na ovonedjeljnoj listi zauzima Njemac Aleksandar Zverev, a Nadal je preuzeo četvrto mjesto od Grka Stefanosa Cicipasa. Finalista Rolan Garosa Norvežanin Kasper Rud napredovao je za dvije pozicije i sada je šesti, mladi Španac Karlos Alkaras pao je na sedmo mjesto, a Andrej Rubljov iz Rusije na osmo.

Kanađanin Feliks Ože-Alijasim zadržao je deveto mjesto, a Italijan Mateo Beretini 10. 

ATP lista: 

  1. Novak Đoković (Srbija) 8.770
  2. Danil Medvedev (Rusija) 8.160
  3. Aleksandar Zverev (Njemačka) 7.795
  4. Rafael Nadal (Španija) 7.525
  5. Stefanos Cicipas (Grčka) 6.100
  6. Kasper Rud (Norveška) 5.050
  7. Karlos Alkaras (Španija) 5.005
  8. Andrej Rubljov (Rusija) 4.260
  9. Feliks Ože-Alijasim (Kanada) 3.955
  10. Mateo Beretini (Italija) 3.805

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније