Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

В.Г.

02. 02. 2023. 10:06 >> 11:20

UGOVOR NA TRI GODINE

Niakate nova igračica Budućnost Bemaksa

Francuska reprezentativka Kalidiatu Niakate naredne sezone nosiće dres Budućnost Bemaksa, saopšteno je iz podgoričkog rukometnog kluba.

Niakate je bila članica nacionalnog tima Francuske koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio zlatnu medalju.

Ona je treće pojačanje podgoričkog tima za narednu sezonu nakon, lijevog beka Neslihan Čaliskan i Bejze Karačam koja pokriva poziciju desnog beka.

Niakate, koja ima 27 godina i igra na poziciji lijevog beka, u redove dvostrukog šampiona Evrope dolazi iz CSM Bukurešta, a u dosadašnjoj karijeri nastupala je i za francuske klubove Isi Pariz, Nant i Brest.

U dresu francuske reprezentacije odigrala je 42 utakmice i postigla 61 gol.

Ona je, osim zlatne olimpijske medalje iz Tokija, sa jednom od najboljih reprezentacija planete u 21. vijeku, osvojila je titule prvaka na Svjetskom prvenstvu 2017. i prvenstvu Evrope godinu kasnije.

Na prvenstvima Evrope 2020. i svijeta 2021. okitila se srebrnom medaljom.

Budućnost je, osim angažovanja Niakate, Čaliskan i Karačam, potpisala i novi dvogodišnji ugovor sa Ivonom Pavićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније