Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

S.V. [ ŽRK Budućnoct ]

18. 07. 2022. 20:45 >> 20:50

"PLAVE" POČELE PRIPREME

Popović: Učinićemo sve da prođemo grupu

Budućnost Bemax je ponovo na okupu, nakon ljetnje pauze kreće uigravanje za novu sezonu EHF Lige šampiona. Izabranice Bojane Popović prvi trening odradile su u Sportskom centru "Morača“.

U odnosu na kraj prošle sezone, u ekipi nema Anastasije Babović i Brune Zrnić, dok su ranije otišle Tatjana Brnović, Valerija Maslova i Ivana Mitrović. Za matični klub će nakon dvije godine (prvu nije igrala zbog trudnoće, drugu provela u Kastamonuu) igrati Milena Raičević, vratile su se i Vanesa Agović i Ivana Godeč, a nova lica su mladi lijevi bek iz Bugarske, Mari Plamenova Tomova i desno krilo iz Brazila, Adrijana Kardoso de Kastro.

Dres Budućnosti nosiće i najbolja igračica iz prošle sezone, Matea Pletikosić, koja je pod ugovorom sa Krimom, ali je opet pozajmljena “plavima”.

"Ovo je ekipa slična prošlogodišnjoj, tu je nova samo Brazilka i vratila se Raičević. Radićemo jako , pogotovo ove prve dvije sedmice u Podgorici, uprkos velikim vrućinama. Dobro smo odmorili, djevojke su spremne i orne za rad. Za razliku od prošle godine, ove ćemo imati nekoliko kontrolnih utakmica uoči početka Lige šampiona. Oslabljeni smo odlaskom Maslove i Brnović, ali imamo Milenu koja će pokušati da donese mir i stabilnost.  Učinićemo sve da prođemo u osminu finala", kazala je trener Podgoričanki Bojana Popović.

Budućnost će veći dio priprema odraditi u Podgorici, gdje početkom avgusta na sparinge dolazi Krim. Podgoričanke će 20. avgusta igrati sa prvakom Srbije - Železničarom iz Inđije, a dan kasnije putuju u Ljubljanu, na “uzvratnu posjetu” timu Dragana Adžića.

"Srećna sam što sam imala priliku da se vratim. Promijenilo se dosta toga, jer je ekipa podmlađena. Vjerujemo da možemo da budemo bolji nego prošle sezone", kazala je Milena Raičević.

Za 26. i 27. avgust je planiran nastup na Memorijalnom turniru “Josip-Bepo Samardžija” u Koprivnici, a 10. septembra je prvi meč u Ligi šampiona protiv Kastamonua u Turskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније