Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

P.R. [ Mina ]

24. 04. 2022. 19:41   >>  19:54

EHF EURO KUP

"Lavice" srušile Sloveniju

Ženska rukometna repezentacija Crne Gore pobijedila je danas u Podgorici selekciju Slovenije 34:30 (15:18), u utakmici posljednjeg, šestog, kola EHF Euro kupa.

Crnogorske rukometašice, dobile su i prvi međusobni duel u Ljubljani 33:28 , a nastup u EHF Eurokupu završile su sa četiri trijumfa i dva poraza.

Slavile su u oba meča i protiv Sjeverne Makedonije, dok su poražene u dvomeču sa Norveškom.

Crnogorska selekcija u revanšu slavila je zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu i seriji od sedam vezanih pogodaka od 37. do 45. minuta.

Slovenija je bolje počela meč i povela 17:12 u 28, na poluvremenu razlika je iznosila 18:15, dok je u 38. minutu bilo 22:20.

Crnogorske rukometašice iskoriste su sedam minuta bez datog gola gošći, serijom 7:0 povele 27:22 u 45, dok je u 50. minutu razlika iznosila sedam pogodaka (30:23).

Najefikasnija u crnogorskoj selekciji bila je Jovanka Radičević sa 11, Itana Grbić je postigla šest, a Ivona Pavićević četiri gola.

U slovenačkoj selekciji najbolja je bila Alja Varagić sa devet pogodaka.

Sa maksimalnim učinkom nastup je završila Norveška, koja je u posljednjem kolu slavila protiv Sjeverne Makedonije 32:27.

EHF Euro kup je takmičenje u kojem nastupaju tri domaćina Evropskog prvenstva – Crna Gora, Slovenija i Sjeverna Makedonija i Norveška kao aktuelni šampion Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније