Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

S.V.

29. 01. 2022. 17:00 >> 18:17

ROGANOVIĆ

"Ne bojimo se BiH, ali ne smijemo ni da je potcijenimo"

Selektor crnogorskih rukometaša Zoran Roganović kazao je da se njegova ekipa ne boji Bosne i Hercegovine, ali ni da ne smije da je potcijeni. "Lavovi" će u baražu za Svjetsko prvenstvo igrati sa pobjednikom dvomeča BiH - Grčka.

"Sigurno je da smo mogli da dobijemo težeg protivnika, ali bilo je i lakših. Bosna i Hercegovina je ipak, respektabilna selekcija sa selektorom Ivicom Obrvanom, imaju igrače koji igraju na najvišem nivou. Imaju kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, jer su bili na posljednja dva prvenstva Evrope, što im daje nadu da mogu da se plasiraju i na Svjetsko prvenstvo. Za nas je najvažnije da nastavimo da radimo i pokažemo igru kao u prva četiri meča na ovom Evropskom prvenstvu, odnosno u pobjedama protiv Sjeverne Makedonije, Slovenije i Hrvatske", kazao je selektor.

Prvi duel na programu je 13/14, a revanš u Crnoj Gori je 16/17. aprila.

"Najvažnije je da gledaocima bude dozvoljeno da prisustvuju mečevima, jer u aprilu očekujem najbolju moguću atmosferu na svim utakmicama Crne Gore od obnove nezavisnosti. To će nam biti dodatna snaga da se ponovo nađemo na Svjetskom prvenstvu poslije 2013. godine i jedinog učešća na planetarnim smotrama", kazao je Roganovic.

Selektor dobro poznaje selekciju Bosne i Hercegovine.

"Već sam krenuo sa gledanjem njihovih utakmica na ovom Evropskom prvenstvu, kao i sa prethodnog od prije dvije godine. Svakako da im je glavna uzdanica golman Flensburga Benjamin Burić koji je vrhunski čuvar mreže. Znam takođe, da selektor Obrvan radi na smjeni generacija, to je i razlog što neki iskusniji igrači nijesu nastupili u posljednjem meču na Evropskom prvenstvu, kako bi mlađi dobili šansu i stekli iskustvo. Igrali smo prije protiv njih u oktobru 2019. godine, kada su bili naši gosti u Crnoj Gori, čak smo se u namučili da ih dobijemo u kontrolnim mečevima. Ne pribojavamo se Bosne i Hercegovine, ali ne smijemo ni da ih potcijenimo. Siguran sam da ćemo se dobro spremiti i da imamo dobru šansu da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo", zaključio je Roganović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније