Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

22. 01. 2021. 21:10   >>  21:09

PORTUGAL ČUVA PRVO MJESTO

Težak poraz Makedonaca, Francuska sigurna

Još jedan težak poraz za reprezentaciju Sjeverne Makedonije na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Savladala ih je Rusija 32:20 (19:9) u meču grupe 4.

Makedonci su očajno počeli meč. Rusi su vrlo brzo poveli 3:0 i onda samo uvećavali prednost.

U ujednačenoj ekipi Rusije najefikasniji je bio Soroka sa šest golova, dok su se Vasilev i Kornev, četiri puta upisali u strijelce. Kuzmanovski sa šest golova bio je jedina svjetla tačka u Sjevernoj Makedoniji.

Rusi su ovom pobjedom ostali u igri za četvrtfinale. Sada imaju pet bodova iz četiri meča i dijele prvo mjesto sa Švedskom, koja ima meč manje. Prate ih Slovenija i Egipat sa četiri boda iz tri odigrane utakmice. Sa četiri poraza Sjeverna Makedonija je prikucana za dno tabele.

U drugom meču popodnevnog programa Portugal je bio bolji od Švajcarske 33:29. Sada vode u grupi 3 sa šest bodova. Švajcarska je peta sa dva boda iz četiri duela i bez šansi da prođe u narednu fazu.

Rukometaši Egipta su rezultatom 35:26 porazili Bjelorusiju, dok je Francuska sa 28:26 bila bolja od reprezentacije Islanda.

Francuskoj je ovo bila 4. pobjeda na šampionatu i to je dovoljno za sigurnu prvu poziciju glavne grupe III.

Bio je to napet meč sa Islanđanima, ali su Francuzi uspješno čuvali svoja dva gola prednosti tokom čitave utakmice.

Najefikasniji je bio Dika Mem sa 7 golova, dok su po 5 postigli Mae i Fabregas. Na drugoj strani, Elison je imao 9 golova, Kristjanson 6, a 4 je postigao Gudjonson.

Egipćani su bez ikakvih problema savladali Bjelorusiju sa 35:26 i kao i Francuska uspjeli da se domognu prve pozicije, samo u svojoj grupi IV.

Elamar sa 8 golova je predvodio reprezentaciju Egipta, 6 je postigao Mamdu, a 5 Hešam. Na drugoj strani, sa 4 gola najefikasnini je bio Vailopau, a po 3 su imali Gajdučenko, Karalek, Jurinok i Astrašapkin.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније