Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

L.V.

10. 04. 2024. 23:16 >> 23:32
Čitaj mi:

DVIJE TRKE NA STAZAMA F1

Kunčer predstavio bolid za Klio Kup

Jedan od najperspektivnijih vozača Crne Gore, Filip Kunčer predstavio je večeras svoj bolid koje će koristiti na predstojećem Klio Kupu.

Supertalentovani vozač je u saradnji sa kompanijom "Vezuv Volcano" predstavio bolid koji će koristiti na šest kružnih trka od kojih su dvije kultne iz najbržeg planetarnog cirkusa na svijetu - Formule 1.

Kunčer će tako, kao jedini vozač iz Crne Gore voziti na mađarskom Hungaroringu i Red Bul Ring u Spilbergu.

Na predstavljanju njegovog bolida, govorio je i čuveni crnogorski reditelj Branko Baletić.

Naš retitelj, inače i sam nekada vozač i jedan od scenarista kultnog filma "Nacionalna klasa" sa Draganom Nikolićem je podsjetio okupljene da Filip ima vozački gen, kao sin legende crnogorskog i balkanskog automobilizma Franja Kunčera, ali i majke Svetalane koja se takođe bavila automobilizmom, i koja je pomjerala granice u tom sportu.

Baletić je pozvao sve okupljene medije, sponzore i institucije da bi Podgorica trebala da dobije stazu na Ćemovskom polju.

Interesantan detalj na novom bolidu  je i dio na kojem stoji broj devet i natpis Krstović, u čast našeg fudbalskog reprezentativca, i napadača Lećea Nikole koji je veliki Filipov prijatelj.

Kunčer je do sada dva puta bio prvak, dva puta viceprvak Brdskog šampionata Crne Gore, a prošle godine je bio šampion Centralno evropske zone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније