Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

И.Ш. [ Mina ]

30. 05. 2023. 18:54 >> 22:08

OD 17. DO 19. AVGUSTA

Budva u avgustu domaćin festivala sportskog filma

Budva će od 17. do 19. avgusta biti domaćin festivala sportskog filma Budva sports and arts film festival (BSAFF), koji će biti održan u organizaciji Savez sportskih televizija i slika na ektranu (FICTS), saopštili su organizatori.

Navodi se da će ta manifestacija prvi put biti održana u Crnoj Giori i ujedno prvi je festival pod okriljem FICTS-a na prostorijama bivše Jugoslavije.

Direktor festivala Miloš Todorović je, govoreći o značaju manifestacije, kazao da je 131 država pod FICTS-a.

"To je ozbiljna priča, mnogo značajna. Očekujemo da će festival okupiti više od 100 filmova, od kojih će se 50 naći u takmičarskom dijelu", rekao je Todorović na konferenciji za novinare.

On je istakao da će pravo učešća imati filmovi ne stariji od dvije godine.

"Dodijelićemo sedam nagrada. Biće dodijeljen Gran pri, kao i nagrade za najbolju režiju, dugometražni, srednje i kratkometražni film, za najbolju ideju. Raduje me što će se na festivalu naći i crnogorski filmovi, kao i iz regiona", rekao je Todorović.

On je autor dokumentarnog filma Put prazne šake, posvećen počecima karatea u tadašnjem Titogradu, koji je na jubilarnom 40. festivalu televizije, kulture, komunikacija i sporta SPORT MOVIES i TV 2022 u Milanu /40th Milano International FICTS Fest/ osvojio prestižnu nagradu u konkurenciji 130 filmova sa pet kontinenata.

Sekretar FICTS-a i osnivač festivala spotrtskog filma, Enco Kapieli, podsjetio je da je ta asocijacija osnovana 1983. godine i ima podršku Olimpijskog komiteta Italije.

"U svom radu promovišeno olimpijske i paraolimpisjke vrijednosti, timski duh, fer plej", rekao je Kapieli.

On je naglasio da FICTS organizuje 20 festivala širom svijeta.

"Crna Gora je pronašla svoje mjesto među njima. Srećan sam što je Budva, odnosno Crna Gora domaćin jednog od njih, a sve zahvaljujući saradnji sa Todorovićem i njegovom naporu da se projekat realizuje", rekao je Kapieli.

On je naglasio da su Budva i Crna Gora izuetno pogodne kao destinacije za organizaciju festivala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније