Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Н.Р.

01. 03. 2023. 12:51 >> 12:47

U JUTARNjEM PROGRAMU

Simonović: Očekujemo dobre nastupe u Parizu, poštujem odluku Latkovića

Predsjednik Crnogorskog Olimpijskog komiteta Dušan Simonović gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore govorio je o predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, pripremama, kao i o uspjesima naših sportista.

"Prethodna godina bila je sjajna za crnogorski sport, bilo je odličnih rezultata, nadamo se i kontinuitetu tih uspjeha.I ova godina je počela tako sa našim košarkašima, koji su ostavrili fantastičan uspjeh i plasirali se na Svjetsko prvenstvo i to u sportu koji je u svijetu mnogo zastupljen.Ne smijemo zaboraviti ni naše košarkašice koje su takođe napravile sličan uspjeh, sa malom bazom, što se mora zaista poštovati" kazao je Simonović.

Priperme za igre u Parizu 2024. godine teku ubrzano, Simonović očekuje dobre rezultate u glavnom gradu Francuske, osvrnuo se i na podršku države.

"Olimpijski ciklus je skraćen zbog tih dešavanja sa koronom, pa smo i mi ubrzali proces priprema za Pariz, prije svega u tom administrativnom dijelu.Imamo izuzetna očekivanja od igara u Parizu, nadamo se da naša delegacija neće biti malobrojnija u odnosu na prethodnu, to je nekih tridesetak sportista, što je za državu poput Crne Gore značaj broj.Nadam se i dobrim nastupima naših sportista.Država podržava naše sportiste, što je zadovoljavajuće, ali ukoliko bi ta podrška bila bolja, samim tim bi se i rezultati sigurno poboljšali.Mislim da naši sportisti uvijek zaslužuju više od onoga sto dobijaju" rekao je Simonović.

Posljednjih dana, dosta se priča o mladom rukometašu Mirku Latkoviću koji je odlučio da igra za reprezentaciju Slovenije.Simonović ističe da igrači jure svoje snove i da će se to sigurno i dalje dešavati.

"Imam utisak da će se sve manje igrati za zastave, za države, mislim da će ljudi kreirati svoju individualni priču, željeći da ostvare svoje snove i svoje ciljeve.Meni je žao što se ovo desilo, ali je ovo konkretno pitanje sa samog Latkovića, za Rukometni savez, jer postoje pravila Međunarodne rukometne federacije kada igrač može da promijeni državu za koju će igrati.Kao predsjenik COK-a sam jako zainteresovan za te stvari, jer se radi o veoma kvalitetnom igraču koji je tek počeo da stvara svoje igračko ime.Latković ima 17 godina i može da izraste u odličnog igrača i čak ga porede sa velikim rukometašima.Velika je šteta za malu Crnu Goru da gubi tako talentovanog igrača.To se dešavalo i to će se sigurno i u budućnosti dešavati, ali ima i obrnutih situacija, jer i kod nas igraju neki igrači iz drugih država.Mi kroz svoju aktivnost pokušavamo da pomognemo kod tih situacija i sa nekim savezima smo u tom smjeru fantastično sarađivali, kroz dodjelu stipendija tim mladim sportsitima kroz vezivanje i kroz ugovore na razne načine" istakao je Simonović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније