Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

С.В. [ Mina ]

27. 01. 2023. 18:14 >> 18:09

MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH

Potpisan Protokol o saradnji sa Crnogorskim jedriličarskim savezom

Ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević, potpisao je sa predsjednikom Crnogorskog jedriličarskog saveza Predragom Vukčevićem Protokol o saradnji na unapređenju strateške pozicije jedrenja u primorskim opštinama.

Ministarstvo sporta i mladih je, kako je predviđeno protokolom, saglasno da se jedrenje proglasi strateškim sportom primorskih opština, sa ciljem ubrzanog razvoja, njegovog približavanja evropskim standardima i kvalitetne promocije crnogorskih sportista, nautičkih i turističkih potencijala i da se za to preduzmu sve neophodne mjere.

Ministarstvo i Crnogorski jedriličarski savez obavezali su se i da će, u saradnji sa primorskim opštinama, promovisati aktivnosti koje za cilj imaju definisanje jedrenja kao strateškog sporta, te da će u Protokolu biti posebno istaknuta saglasnost primorskih opština da se jedrenje uvrsti u lokalna strateška dokumenta istih.

Najavljeno je da će Crnogorski jedriličarski savez pripremiti predlog Strategije razvoja jedrenja, za period koji će biti vezan za nacionalnu i lokalne strategije razvoja sporta u Crnoj Gori.

Sastanku u Herceg Novom prisustvovali i potpredsjednik te Opštine Mirko Mustur, direktor Direktorata za sport u Ministarstvu sporta i mladih
Zoran Jojić i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Ivan Otović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније