Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Ж.Ш.

13. 11. 2022. 11:24 >> 11:23

HIMNA CRNE GORE U OVIJEDU

Uručeni trofeji prvaku Evrope Vasiliju Jakšiću

U Ovijedu u Španiji, uz prisustvo stotinak visokih zvanica Svjetska automobilistička asocijacija (FIA) je organizovala završnu godišnju svečanost na kojoj su uručene nagrade najuspješnijim učesnicima šampionata Evrope.

Kotorski automobilista Vasilije Jakšić bio je u centru pažnje sa dva velika trofeja. Dobio je pehar za trijumf u Grupi 4 i za najveći uspjeh - titulu evropskog šampiona u generalnom plasmanu, što prije njega nije uradio niko od crnogorskih sportskih vozača.

Istorijske trofeje Vasililju Jakšiću na gala svečanosti uručio je predsjednik Auto moto saveza Španije.

"Zaista sam zadovljan i ponosan na ostvareni rezultat i što sam svojim vožnjama obezbijedio prisustvo svečanosti koja je okupila elitu auto i moto sporta Starog kontinenta. U Ovijedu se čula himna Crne Gore i zbog toga sam bio posebno srećan. Organizacija svečanosti bila je zaista na visokom nivou", rekao je za Portal RTCG Vasilije Jakšić, kome je društvo u Španiji pravio otac Milovan, najzaslužniji član malobrojnog tima koji je tokom naporne i preskupe sezone pratio trostrukog šampiona CEZ-a i bio glavni finansijer istorijskog sportskog projekta.

Član AMSK Kotor Vasilije Jakšić pokorio je Mitsubiši Lanserom Evolucije 9 Evropu na šampionatu na brdskim stazama i nadvisio opasne rivale sa moćnim sponzorimna iz najrazvijenijih zemalja zapada.

U devet održanih trka pobijedio je na šest. Trjumfovao je u Francuskoj, Portugalu, Španiji, Češkoj, Švajcarskoj i Hrvatskoj. Na stazama u Italiji i Poljskoj zauzeo je drugo mjesto, a na pretposljednjoj trci u Sloveniji zbog promašene šikane i kazne od 90 sekundi bio je posljednji. Istoijski uspjeh ostvario je na posljenjoj trci u hrvatskom Buzetu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније