Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В. [ Beta ]

27. 09. 2022. 13:56   >>  13:53

FORMULA 1

Gvanju i naredne godine u Alfi

Vozač Alfa Raomea Džou Gvanju produžio je danas ugovor na godinu dana, pa će za tu ekipu voziti i 2023. godine u šampionatu Formule 1.

Džou je ove sezone debitovao u Formuli 1, čelnici ekipe su zadovoljni, pa će ostati i naredne godine uz iskusnog Valterija Botasa.

On je rekao da mu se ispunio san samim učešćem u šampionatu, ali da želi da ostvari mnogo toga sa ekipom.

"Mislim da je ekipa zadovoljna svime što sam uspio da uradim, ja sam zadovoljan. Srećan sam i zahvalan Alfa Romeu na prilici da budem dio ekipe i naredne sezone. Imam još mnogo toga da naučim, da se razvijam, ali verujem u naš rad, radujem se sljedećem poglavlju naše zajedničke priče", rekao je 23-godišnji kineski vozač.

On je trenutno 17. u šampionatu sa šest bodova.

Ekipa je saopštila da je impresionirana stavom Džoua i da je on pokazao "nivoe zrelosti i trkačke veštine koje su u suprotnosti sa njegovim godinama".

Za narednu godinu ostala su još tri slobodna mjesta za vozače - u Alpinu, Hasu i Vilijamsu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније