Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

M.M.Lj. [ CG news ]

10. 09. 2022. 09:44   >>  09:42

BLACKLAKE XTREME TRIATHLON

Četvrto izdanje triatlona na Durmitoru

Četvrto izdanje “BLACKLAKE Xtreme Triathlon Montenegro” održava se na Durmitoru, koji se provjereno pokazao kao sjajna destinacija za ekstremne triatlonce.

Trka je startovala u 4:30 časova plivanjem preko velikog i malog Crnog jezera na distanci dugoj 3,8 kilometara. Nakon toga takmičari prolaze izuzetno zahtjevnu biciklističku dionicu od 182 kilometra, od Žabljaka preko Boana, Mioske, Kolašina, Mojkovca, Djurdjevića Tare do ski centra Durmitor.

Sa ovog mjesta takmičari otpočinju trkački segment koji vodi preko Sedla, Bobotovog kuka, Mlinskog potoka, Macanske doline, Nadgore, kroz centar Žabljaka do Crnog jezera gdje je i cilj. Dužina ove staze je 42 km.

“Triatlon je ove godine okupio oko 30 takmičara iz 23 država svijeta, odnosno sa četiri kontinenta. Imamo takmičare iz Brazila,SAD-a, Hong Konga, Kanade, Južne Afrike i to je jedna prava internacionalna trka” kazao je direktor trke Igor Majer.

Ono što je interesantno, ističe Majer, je da takmičari ne mogu sami da dođu na trku već moraju imati suportera, odnosno pratnju.

“Oni su takmičari i učesnici trke ali su i gosti i turisti na Žabljaku te u tom pogledu ova trka ima poseban značaj”, kaže Majer.

On ističe da je dan ranije premijerno održana “Blacklake Solo Point Five” trka.

“Riječ je o novom format takmičenja XTRI World Toura, poludistanca koja se radi u solo izvedbi bez suportera”

Pobjednica ove trke je Eilidh Prise Svjetski prvak u ekstremnom triatlonu.

“Prvi put sam u Crnoj Gori. Trka je bila predivna, priroda je fenomenalna, ljudi su jako ljubazni i zaista sam uživala u svemu što sam doživjela i vidjela” kazala je Prise.

Žabljak I Durmitor su i ove godine opravdali ulogu dobrog domaćina i sve je “Tip top” kazao je Stuart McInnes iz XTRI World Toura.

“Nikada ne upoređujemo trke po težini, svaka je priča za sebe ali možemo reći da je BLACKLAKE predivna trka i da je zaista teška” istakao je Stuart.

Triatlon su i ove godine podržali Opština i Turistička organizacija Žabljaka kao i Nacionalni parkovi Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније