Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

M.M.

26. 07. 2022. 10:52 >> 10:48

U ČENAJU

Šahisti otputovali na Olimpijadu

Reprezentativke i reprezentativci Crne Gore u šahu, otputovali su na Olimpijadu, koja se održava u Čenaju.

Najveća svjetska smotra šaha, koja se po prvi put održava u Indiji, ugostiće 189 muških i 161 žensku reprezentaciju, što je rekordan broj.

Muška šahovska reprezentacija nalazi se na 40-om mjestu po startnom rejtingu. Podsjetimo, po prvi put u reprezentaciji sva četiri prvotimca imaju rejting veći od 2500 poena. Na prvoj tabli nastupiće velemajstor Denis Kadrić koji je nedavno prešao na crnogorsku rejting listu, a na drugoj desetostruki i aktuelni prvak Crne Gore velemajstor Nikola Đukić. Luka Drašković, kome će u Čenaju biti priznata velemajstorski titula, obezbijedio je mjesto na trećoj tabli, dok će na četvrtoj nastupiti iskusni velemajstor Dragiša Blagojević. Debitant u nacionalnom timu, Andrej Šuković je rezerva, a selektor je nekadašnji reprezentativac, velemajstor Dragan Kosić.

Žensku reprezentaciju, koja je na startnom 66-om mjestu predvodiće naša najbolja igračica Aleksandra Milović. Mlada Nikolina Koljević već je standardna u reprezentaciji i nastupiće na drugoj tabli, dok će na trećoj tabli nastupati nekadašnja omladinska šampionka Kristina Bačić, inače jedina žena pilot u nošoj Vojsci. Mlade Mateja Popović i Milena Mosurović su debitantkinje i od njih se očekuju dobre igre.

Nadamo se da će obje reprezentacije ostvariti rezultate bolje od početnih i da ćemo po povratku u Crnu Goru imati razloga za radovanje. Potencijalno iznenađenje očekujemo od muške reprezentacije, koja je spoj mladosti i iskustva, a ništa manje nijesu ni šanse naših dama - istakao je predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore, Jovan Milović, koji takođe putuje za Indiju, koji će biti delegat na kongresu Svjetske šahovske federacije na kome će se birati predsjednik FIDE.

U delegaciji je i Igor Vujčić koji će suditi, a naš sudija će imati veliku čast da sudi na prvim stolovima. Šef delegacije je Mitar Đukanović koji će svakodnevno izvještavati.

Naša delegacija otputovala je danas do Tirane, a dalje će nastaviti put avionom do Dubaija. Sjutra u ponoć nastaviće put do Čenaja u koji će prema planu stići u cetvrtak u ranim jutarnjim časovima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније