Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

B.B.

12. 05. 2022. 15:16   >>  15:17

DVORKOVIČ

Predsjednik FIDE u posjeti Crnoj Gori

Arkadij Dvorkovič, predsjednik Svjetske šahovske federacije, FIDE, doputovao je danas u Crnu Goru, gdje će boraviti dva dana.

Kako ističu iz Šahovskog saveza Crne Gore, posjeta Dvorkoviča je velika čast, te priznanje za istrajan rad krovne institucije našeg šaha. Pored predsjednika FIDE Dvorkoviča, u Crnoj Gori borave i direktorka Svjetske šahovske asocijacije Dana Reiznice Ozole, te predsjednik Evropske šahovske unije, Zurab Azmajparašvili.

Tema posjete predsjednika svjetske i evropske šahovske federacije, su pripremne aktivnosti organizacije dva šampionata Evrope koja će naredne godine biti održana u Crnoj Gori, ali i razgovori o novim organizacijama, o kojima će se odlučivati u avgustu na Kongresu FIDE, koji će biti odrzan za vrijeme Šahovske Olimpijade u indijskom Čenaju. Podsjetimo, na Olimpijadi Crnu Goru će predstavljati i muška i ženska reprezentacija.

Za danas je planiran sastanak eminentnih gostiju sa rukovodstvom Šahovskog saveza Crne Gore, na kome ce tema razgovora biti aktivnosti Saveza, te dalja saradnja. Podgorica će danas takođe biti i domaćin zajedničkog sastanka predsjednicika šahovskih federacija iz regiona i vec pomenutih gostiju, na kome će biti razmatrani dalji koraci za napredak drevne igre u regionu.

Posjeta traje dva dana, a za sjutra je predviđen prijem kod premijera Crne Gore, Dritana Abazovića, a sastanku će prisustvovati i Ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević.

Iz Šahovskog saveza zaključuju da je posjeta potvrda velikog ugleda i povjerenja, te da će drevna igra tek doživjeti punu afirmaciju i prosperitet u Crnoj Gori, u cijem će osnovu biti snažna saradnja našeg Saveza i krovnih institucija svjetskog i evropskog šaha, te Vlade Crne Gore i Ministarstva sporta.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније