Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Mina [ B.B. ]

19. 11. 2021. 14:27 >> 14:28

SP U DUBAIJU

Ženska karate ekipa se bori za bronzanu medalju

Ženska ekipa u borbama karate reprezentacije Crne Gore boriće se u nedjelju za bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju.

Crnogorske karatistkinje u polufinalnom meču poražene su danas od Francuske 2:0.

Prethodno su eliminisale Švedsku 2:0, Bosnu i Hercegovinu 2:0 i u meču za polufiunale Španiju.

Meč sa Španijom završen je neriješeno 1:1, ali je Crna Gora nastavak takmičenja izborila zahvaljujući većem broju osvojenih poena.

Ekipa u sastavu Marina Raković, Milena Jovanović, Vasilisa Bujić i Ksenija Rajović, juče je na startu ekipnog dijela eliminisala Maroko.

Protivnik crnogorskim karatistkinjama u meču za treće mjesto i medalju biće Kolumbija.

Kolumbija je, nakon eliminacije od Francuske u meču za polufinale, u repesažu eliminisala Hrvatsku i izborila meč za medalju.

Selektor Žarko Raković kazao je da je ponosan na ostvareni rezultat crnogorskog ženskog tima.

"Borile su se do samog kraja i svim srcem. Ne može im se ništa zamjeriti. Mogu samo da kažem da sam ponosan što sam im selektor. One su istinske lavice Crne Gore", kazao je Raković.

Manje uspjeha imao je muški kata tim, u sastavu Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, koji je nastup završio u grupi, u prvoj fazi takmičenja.

Crnogorski tim je za izvođenje kate Gojušiho šo ocijenjen sa 22,78 poena, što je bilo dovoljno za osmo mjesto u grupi od 11 timova.

U subotu su na programu mečevi za bronzane medalje i finala u katama i borbama pojedinačno, dok će se u nedjelju, posljednjeg takmičarskog dana, za odličja boriti ekipe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније