29.02.2024 11:58
Share Comments0 Edit
L.V.
Čitaj mi:

OTRKIVA SE SPISAK

Amerikanci spremni da pokore Pariz: Ekipa dostojna da je zovu "Tim snova"

Nakon što su na Mundobasketu odigrali poprilično razočaravajuće, na kraju nisu osvojili ni medalju, u Sjedinjenim Američkim Državama su odlučili da na Olimpijskim igrama u Parizu prezentuju najjači mogući tim sa kojim raspolažu.

Sedam košarkaša je potvrdilo da stiže u Pariz i zvanično se stavilo na raspolaganju selektoru Stivu Keru.

To su: Stef Kari (Golden Stjet), LeBron Džejms (Los Anđeles Lejkers), Džejson Tejtum i Džru Holidej (Boston Seltiks), Kevin Durent i Devin Buker (Finiks) i Džoel Embid (Filadelfija).

Embid je ranije dobio francusko državljanstvo i tada je najavio da će da igra za zemlju domaćina olimpijskih igara, kačio je motovacione poruke za Francusku, ali se kasnije predomislio i odlučio da promjeni strani i ipak i

Ker sad treba da odabere petoricu košarkaša da upotpuni spisak, a već se pominju dvojica koji su bili i u Manili, Tajris Haliburton iz Indijane kao i Entoni Edvards iz Minesote.

U reketu se pretpostavlja da bi Entoni Dejvis iz Los Anđeles Lejkersa i Bem Adebajo iz Majamija mogli da se nađu među putnicima.

Ostaje kasnije da se vidi ko bi bio eventualni 12. putnik, ali i kakav će da bude zdravstveni bilans svih igrača. Nameću se imena Demijana Lilara, Drejmonda Grina, Džimija Batlera, Karija Irvinga...

Interesantno je da je Ker najviše radio na nagovaranju Džrua Holideja da prihvati poziv, jer je po njemu "drugi najvažniji igrač reprezentacije", sjajan u defanzivi, pogotovo na pik en rolu.

Uz to riječ je o košarkašu koji godinama dobija priznanje od ostalih igrača da je najbolji saigrač.