Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

26. 09. 2024. 21:58 >> 22:12

Mijović: Srećni smo i zadovoljni, jer smo savladali odličnog protivnika

SC Derbi je nakon velike borbe savladao Spartak u "Morači" (84:76), na otvaranju sezone u ABA ligi. Trener "studenata" Petar Mijović nije krio zadovoljstvo zbog trijumfa, nad, kako je istakao, odličnim rivalom.

"Mi se ni u jednom meču nećemo predavati, igraćemo do kraja. To će biti naš adut na ovu mladost. Treba reći da smo večeras igrali bez Nikole Pavlićevića, što je veliki hendikep za nas. Ušli smo u meč hrabro i muški, napadački odigrali odlično prvo poluvrijeme. U drugom dijelu smo poravili defanzivu, ali biće tih oscilacija i ubuduće. Srećni smo i zadovoljni, jer smo stigli do važne pobjede, protiv odličnog protivnika", kazao je Mijović za TVCG nakon meča.

On ističe da će oscilacije biti uobičajena pojava u njegovom timu ove sezone.

"Igrali smo u finišu dobru odbranu, ali smo imali napadačku krizu, inače bi ranije prelomili meč. Biće utakmica gdje ćemo izenađujuće biti mirni u završnici, ali i onih drugih kada ćemo dobijene mečeve gubiti. Ali važno je da se borimo i izgaramo jedni za druge, tako ćemo stići do opstanka u ligi", istakao je Mijović.

Naredni rival je Cibona, u utorak u Zagrebu.

"Idemo u Zagreb sa svojim ambicijama. Moramo da ispunimo sve taktičke zamisli, a ujedno to će nam biti test da vidimo na gostovanjima, od čega smo napravljeni", zaključio je Mijović.

Vlade Jovanović, trener Spartaka, smatra da je druga dionica odredila pobjednika večeras.

Dobro smo otvorili meč, ali nas je eto ta loša druga dionica koštala meča. Tada smo imali šest izgubljenih lopti, što je mnogo. Uz to, rival je imao i puno ofanzivnih skokova, 34 primljena poena za 10 minuta je nedopustivo. Bez obzira na naš trud u trećem periodu, nismo uspjeli da se vratimo. Ipak, početak je sezone, tim je nov, čekamo da nam se vrati još jedan igrač iz povrede i siguran sam da ćemo imati reakciju nakon ovog poraza", kazao je Jovanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније