Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В. [ BETA ]

22. 12. 2022. 21:29 >> 21:26

EVROLIGA

Avramović za pobjedu Partizana protiv Fenerbahčea

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras u Istanbulu ekipu Fenerbahčea sa 73:72 (16:19, 17:18, 18:20, 22:15), u utakmici 15. kola Evrolige.

Partizan je upisao drugu vezanu pobjedu, a šestu ukupno u Evroligi i skorom 6/9 trenutno je 15. na tabeli. Na drugoj strani, Fenerbahče je doživeo i treći uzastopni poraz i sa 10 trijumfa i pet poraza zauzima treće mjesto na tabeli.

Crno-bijele su do pobjede vodili Matijas Lesor i Kevin Panter sa po 12 poena, dva manje je ubacio Dante Egzum, dok je Zek Ledej postigao osam. Prve minute u ovoj sezoni upisao je i Aleksa Avramović, koji je ušao u igru u trećoj četvrtini, a meč je završio sa šest poena.

U timu Fenerbahčea najbolji je bio Skoti Vilbekin sa 14 poena, 13 je ubacio Dešon Pjer, dok je Nik Kalates postigao 11 poena.

Fenerbahče je bolje počeo meč, u dva navrata je imao šest poena prednosti tokom prve dionice, ali se Partizan u finišu tog dijela igre vratio. Trojkom Anđušića, Partizan je prišao na poen zaostatka (17:16), da bi potom drugu četvrtinu počeo serijom 7:0 i tako poveo prvi put na utakmici (19:23).

Izabranici Željka Obradovića su tokom dobrog djela druge četvrtine imali vođstvo, ali je turski tim serijom 8:2 završio taj dio igre i na veliki odmor otišao sa 37:33.

Devetorica igrača crno-belih se u prvom poluvremnu upisalo u strijelce, a najefikasniji je bio Panter sa osam poena. Na drugoj strani, najbolji je bio Pjer sa 11 postignutih poena.

Do polovine treće četvrtine, Fenerbahče je, uz dvije trojke Vilbekina, stigao do prve dvocifrene prednosti na utakmici (47:37). Imao je domaći tim i plus 11 (55:44), ali je Partizan uspio da smanji razliku na šest poena (57:51) pred posljednjih deset minuta.

Poenima Lesora i Egzuma, crno-beli su prišli na samo minus dva (59:57), a poslije trojke Papapatrua i poveli (59:60), nakon čega je uslijedila još jedna neizvjesna završnica.

Domaći tim je pred posljednja dva minuta utakmice imao četiri poena prednosti, ali je Partizan sa četiri vezana poena Ledeja izjednačio (70:70), a sve je riješeno tri sekunde pre kraja kada je Avramović sa linije za slobodna bacanja donio Partizanu vođstvo od 73:72.

Imao je nakon toga Fenerbahče napad za pobjedu, ali ga nije iskoristio, pa se crno-beli iz Istanbula vraćaju sa velikom pobjedom.

Partizan će u narednom kolu Evrolige dočekati minhenski Bajern, dok će Fenerbahče gostovati Virtusu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније