Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

О.З.

13. 11. 2022. 13:24 >> 13:26

RADOVIĆ UOČI LITVANIJE

"Očekujem ogromnu podršku navijača, u svakom meču želimo pobjedu"

Košarkaši Crne Gore sjutra dočekuju velesilu Litvaniju u kvalifikacijama za Mundobasket i imaju prvu meč loptu za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

U prvoj rundi, drugog FIBA prozora u glavnoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Crna Gora je kao gost pobijedila Češku sa 65:56, BiH je slavila na svom terenu protiv Mađarske sa 83:78, dok je Francuska nadigrala Litvaniju sa 90:65.

Francuska i Litvanija sada imaju skor 7-2, Crna Gora 6-3, BiH 5-4, Mađarska 4-5, Češka 3-6.

"Ostvarili smo dragocjenu pobjedu u Češkoj, posle velike borbe i zahtjevnog meča od prvog do posljednjeg minuta. Česi su nastojali da ostanu u igri za plasman na Mundobasket, a mi da sačuvamo ono što smo mukotrpno stvarali od početka kvalifikacija. Uspjeli smo, pobijedili smo, sada je najvažnije da se osvježimo i da se što bolje pripremimo za duel protiv Litvanije", kazao je selektor Boško Radović.

U tim se vraća Nikola Ivanović, dok je Kendrik Peri i dalje pod znakom pitanja.

"Litvanija je veliki favorit, iako je u prošlom kolu poražena od Francuske, koja je odigrala meč bez greške. Očekujem ogromnu podršku navijača, a svima koji nas prate je jasno da ćemo dati sve od sebe", rekao je Radović.

U "Morači" se očekuje dobra energija na tribinama pošto će ulaz biti slobodan.

"Za nas je svaka utakmica finale, u svakom meču želimo pobjedu, bez obzira na ime rivala sa druge strane parketa. Ponavljam, Litvanija je favorit, ali vjerujem da na krilima navijača, uz dobru odbranu i ogromnu energiju na parketu možemo do velike pobjede", zaključio je selektor.

Utakmica između Crne Gore i Litvanije sjutra startuje u 19 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније