Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В.

13. 10. 2022. 15:04 >> 15:04

PAVIĆEVIĆ PRED CIBONU

Kada mlada ekipa počne da pobjeđuje, teško je zaustaviti

Košarkaši Mornara će protiv Cibone u Zagrebu juriti i treću pobjedu u ABA ligi. Nakon dva meča naša ekipa ima dvije pobjede (Igokea i Zadar) i blagi je favorit u sjutrašnjem susretu. Trener Mihailo Pavićević kazao je da u regionalnom takmičenju nema lakih mečeva.

"U dobrom raspoloženju, poslije dvije pobjede, idemo u Zagreb. Ali svaka utakmica je posebna priča. U ABA ligi nema izrazitog favorita, ne računajući ove četiri ekipe, koje su evroligaške. Međutim čeka nas jedna ekipa sa dosta nepoznanica", kazao je u najavi meča Pavićević.

Cibona je kasnila sa pripremama za ovu sezonu.

"Cibona je kasno formirala tim došao je novi trener, koji je doveo pet ili šest igrača. Kroz ove utakmice se vidjelo da imaju veći stepen uigranosti, nego što se očekivalo s obzirom na to da su kasno počeli sa pripremama. To su pokazali u 1. poluvremenu protiv Partizana, a i u domaćem prvenstvu protiv Zadra", kazao je trener Barana.

Pavićević je ocijenio da kada mlada ekipa, poput njegove uhvati ritam, teško je zaustaviti.

"Neće biti lako. Moramo da budemo mudri, da znamo da iskoristimo svoje prednosti i protivnikove mane. Ako to ostvarimo, imamo pravo da se nadamo da nastavimo seriju. Cibona je startovala sa dva poraza, mi sa dvije pobjede. Idemo sa velikim optimizmom, mlada smo ekipa, a kada mlada ekipa počne da dobija, teško je zaustaviti", kazao je Pavićević.

Pavićević je kazao da je njegov plemejker Deron Fets Rasel dobio previše pažnje od medija na početku sezone.

"Meni već počinje da smeta euforija oko našeg pleja Rasela. Zaslužuje veliku pažnju, ali mislim da se pretjeralo. Mi smo ekipa koja je od prvog dana zajedno, zajedno smo prošli pripreme. Taj timski duh moramo da izgradimo do kraja. Na utakmici protiv Zadra smo na poluvremenu vodili pola koša, postigli 47 poena, bez učinka Mihailovića i sa skromnim učinkom Rasela. Znači da mi imamo potencijal i u ostalim igračima i to hoću da naglasim. Rasel je imao briljantnu partiju, ali odlučili su i skokovi Pecarskog u napadu. Rasel je dio ove ekipe, sigurno je da je skrenuo pažnju, što je za pohvalu, ali ne bih volio da to ode u drugom pravcu", poručio je Pavićević

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније