Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

25. 08. 2022. 22:55 >> 22:58
1

KVALIFIKACIJE ZA SP

Sudar MVP-a NBA lige pripao Jokiću: Srbija bolja od Grčke nakon produžetaka

Košarkaška reprezentacija Srbije u sedmom kolu kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. godine poslije produžetka pobijedila je selekciju Grčke 100:94 i ostala u borbi za odlazak na Mundobasket.

Sjajan meč za sve košarkaške sladokusce u kojima su gledaoci u "Štark Areni" imali priliku da gledaju sudar dva MVP-a NBA lige Nikolu Jokića i Janisa Adetokumba.

Popularni "Joker" je na kraju imao 29 poena uz osam skokova i šest asistenicja dok je "Greak Freak" imao 40 poena, osam skokova i pet asistenicja.

Ono što bi moglo da se pretvori u "Pirovu pobjedu" ekipe Svetislava Pešića je povreda prvog pleja Srbije Vasilije Micića koji je nezgodno pao, i očigledno je da je stradao ili skočni zglob ili koljeno pa ostaje da se vidi kolika je težina povrede.

Kada bi se gledao prosjek, obično za tu vrstu oporavka idu od dvije do četiri nedjelje, a to bi značilo da dvostruki MVP Evrolige bi propustio Eurobasket, a sa precrtavanjem Miloša Teodosića i manjom povredom Nemanje Nedovća, Srbija bi mogla da ostane bez organizatora igre.

Što se samog meča tiče, Srbija je konstantno vodila, ali im je uvijek falilo snage da prelome meč i naprave nedostižnu razliku.

Ekipa Dimitrisa Ituidisa sa druge strane očigledno fali uigranosti pa su se više oslanjali na individualni kvalitet svog rostera.

Karakter Helena se vidio na samom kraju regularnog dijela meča, kada su za manje od minut i po, stigli osam poena razlike, gdje je u heroja izrastao Tajler Dorsi koji je pogodio za tri poena iz kornera iz prilično teške pozicije.

U produžetku su "Orlovi" ipak skupili snage i ostvarili važnu pobjedu koja ih teoretski drži i dalje u igri za Mundobasket.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније