Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Ž.Š. ]

25. 08. 2022. 13:49 >> 13:46

ŽAKELJ ZA PORTAL

"Razvoj mladih igrača interesuje me više od rezultata"

Košarkaši SC Derbija osvajanjem sedmog mjesta bili su najprijatenije iznenadjenje protekle sezone AdmiralBet ABA lige. Prvi stručnjak kluba Andrej Žakelj ističe da će i dalje biti maksimalno posvećen mladim igračima.

Nakon sezone iz snova uslijedile su i promjene u igračkom kadru SC Derbija. Najbolji igrač regionalnog takmičenja Kenan Kamenjaš prešao je u Budućnost Voli zajedno sa Aleksom Ilićem. Došli su Mateo Drežnjak iz Cibone i američki plej Loren Džekson, kao i veliki mladi talenat Turske Demir Dogan.

"Počeli smo pripreme prije dvije i po sedmice. Radili smo u početku u okrnjenom sastavu sa 7-8 igrača uz nekoliko juniora. Tek sada nas je deset u pogonu i počećemo da radimo na treninzima pet na pet. Još nismo kompletirali redove, a u planu je dovodjenje jednog visokog igrača koji bi trebalo da bude zamjena za Kamenjaša. Počinjemo sa kontrolnim mečevima i u subotu 27. avgusta u Kući košarke u Kokotima u prvom prijateljskom duelu u 19 sati ugostićemo tim Podgorice. Potom je planiran susret sa Mornarom prvog dana septembra, te učešće na turniru u Beogradu 8. i 9. narednog mjeseca. Čeka nas potom i turnir u Podgorici. Moramo da sačekamo i povratak reprezentativaca i oporavak povrijedjenog Marka Baćovića", ističe za naš Portal Andrej Žakelj. šef Stručnog štaba KK SC Derbi.

Slovenački stručnjak prepoznatljiv je po uspješnom radu sa mladim igračima, a najavljuje da će oni dobijati priliku da se dokažu i u novoj sezoni.

"Poklopile su nam se neke stvari u protekloj sezoni, hemija u radu i rezultati. "Izbacili" smo u orbitu Kenana Kamenjaša, koji je postao najbolji igrač šampionata. U narednoj forsiraćemo 19-godišnjeg Tomislava Ivišića i njegovog brata. Dovodjenje Demira Dogana je posao za duže staze, jer radi se o veoma mladom košarkašu pred kojim je velika perspektiva.Borićemo se, ali ja sam realan i smatram da bi ostanak u najvišem rangu regionalnog nadmetanja bio veliki uspjeh za nas. To će nam biti glavni cilj. Mene interesuje razvoj mladih igrača više od rezultata", zaključio je Andrej Žakelj.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније