Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

B.Č.J. [ Beta ]

18. 08. 2022. 12:47 >> 12:44

NBA

Lejksersi povlače broj 16 u čast Pau Gasola

Košarkaški NBA klub Los Anđeles Lejkersi odlučili su da povuku dres sa brojem 16 koji je na svojim leđima tokom šestogodišnjeg igranja za njih nosio Španac Pau Gasol.

Svečanost će biti održana 7. marta 2023, kad će Lejkersi ugostiti Memfis, još jednu ekipu za koju je proslavljeni španski centar igrao.

"Šampion, legenda i zauvjek član naše porodice. Sedmog marta 2023. ćemo pod krov podići dres Paua Gasola", objavila je kalifornijska ekipa na Tviteru, a prenijela HINA.

Gasol je Lejkersima pomogao da osvoje dva prstena (2009. i 2010.), kad je bio druga velika zvijezda ekipe uz pokojnu legendu Kobija Brajanta. Za vrijeme igranja u dresu Lejkersa Gasol je tri godine zaredom (2009. - 2011) biran u All-Star ekipu.

Gasol će biti 11. igrač u istoriji Lejkersa, čiji će dres završiti pod svodom dvorane.

Prije Gasola, čast da im neki NBA klub povuče dres koji su nosili, imala su šestorica igrača iz Evrope, a to su: Dražen Petrović (broj 3 u Bruklinu, posthumno), Peđa Stojaković i Vlade Divac (brojevi 16 i 21 u Sakramentu), Židrunas Ilgauskas (broj 11 u Klivlendu), Toni Parker (broj 9 u San Antoniju) i Dirk Novicki (broj 41 u Dalasu).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније