Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

24. 07. 2022. 21:33 >> 21:38

ISPISALI ISTORIJU

Dubljević: Veliki rezultat; Žugić: Još nisam igrao u kompaktnijem timu

Selektor mladih košarkaša Crne Gore Dušan Dubljević kazao je da je bronzana medalja na Evropskom prvenstvu veliki rezultat za našu zemlju.

Crna Gora je večeras u meču za treće mjesto savladala Izrael 86:77.

"Jedan veliki rezultat. Sinoć smo završili u pola dva. Danas nismo imali trening, igrači nisu imali vremena za oporavak. Sedma utakmica, a svaka je bila značajna, od prvog poraza, pa borba sa Turskom, pa Njemačka, Češka, Hrvatska. Sinoć smo pretrpjeli težak poraz, bez obzira na to što je Litvanija vrhunska ekipa. Imali smo utakmicu, ali smo izgubili. Ekipe koje nemaju karakter i želju, a onda i kvalitet ne mogu da se vrate i odigraju meč na ovaj način. Kod Izraela je bio evidentan nedostatak energije. Hvala publici, Savez na vrhunskim uslovima. Zasluženo slavimo", rekao je nakon meča Dubljević.

On se nada da će iz ovog tima neko biti nosilac igre u A selekciji.

"Ovo je dobila ekipa, ovo ne može da napravi individualac. Sedam igrača u ovom momentu ima pravo nastupa sljedeće godine. Nadam se da će biti potencijala za A selekciju. Dosta zavisi kako će se razvijati u klubovima. Nadam se da će klubovi to vidjeti i da će im napraviti dobar status i da će sljedeće godine biti još bolji", poručio je Dubljević.

Ekipu je do pobjede vodio Fedor Žugić sa 22 poena.

"Zaslužili smo možda i više, ali i ovo je istorijski uspjeh. Zona se konačno isplatila, počeli smo da pogađamo i odigrali dobru utakmicu. Još nisam igrao u kompaktnijem timu, koji je spreman da se bori. Bili smo složni, razumjeli jedni druge, a takve ekipe pobjeđuju. Dao sam sve od sebe da održavam atmosferu, ali nisam bio sam u tome. Ne bih se izdvajao kao lider. Svi su dali sve od sebe", rekao je Žugić.

Andrija Grbović je poručio da je ispisana istorija crnogorske košarke.

"Presrećni smo. Ispisali smo istoriju crnogorske košarke. Borili smo se tokom cijelog prvenstva, nismo posustajali, nismo se predavali kada je bilo najteže. Vratili smo se nakon jučerašnjeg poraza i zasluženo pobijedili. Funkcionisali smo kao tim, bodili jedni druge, dobro trenirali", kazao je Grbović.

Danilo Ivanović je istakao da se sav trud i rad isplatio.

"Zajedno smo od 6. juna, mnogo toga smo prošli. Pobijedili smo u svakom prijateljskom meču prije turnira. Pokazali smo da smo velika porodica. Mi smo jedna od najtalentovanijih igrača u posljednjih nekoliko godina. Sljedeće godine imamo šansu za zlato", poručio je Ivanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније