Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

O.Z.

03. 06. 2022. 07:32   >>  07:30

FORBSOVA LISTA

Lebron Džejms na listi milijardera, Mesi najplaćeniji sportista

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms postao je prvi aktivni NBA igrač na listi milijardera koju je objavio američki poslovni časopis Forbs. Forbs je procijenio Džejmsovu neto vrijednost na milijardu dolara. On je drugi najplaćeniji sportista sveta, iza argentinskog fudbalera Lionela Mesija.

Četvorostruki šampion NBA lige zaradio je u protekloj godini 121,2 miliona dolara, od čega je 80 miliona došlo van terena.

Najplaćeniji sportista svijeta je fudbaler Pari Sen Žermena Lionel Mesi koji je zaradio 130 miliona dolara, od čega 75 miliona na terenu. Radi se o bruto zaradi prije oporezivanja u proteklih 12 mjeseci.

Treći je fudbaler Mančester junajteda Kristijano Ronaldo sa zarađenih 115 miliona dolara, iza njega je Nejmar iz Pari Sen Žermena sa 70 miliona, a peti je košarkaš Golden Stejta Stefen Kari sa 92,8 miliona dolara.

Košarkaš Bruklina Kevin Durent je šesti (92,1), sedmi je teniser Rodžer Federer (90,7), a osmi bokser Kanelo Alvares (90). Kvoterbek Tampa Bej Bakanirsa Tom Brejdi zauzima deveto mjesto (83,9), a košarkaš Milvokija Janis Adetokunbo je 10. na listi (80,9).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније