Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

16. 05. 2022. 10:55 >> 10:53

DEMONSTRACIJA SILE

Dončić pokazao "Lukinu specijalnost" Devinu Bukeru i Krisu Polu

Luka Dončić je sinoć demonstrirao svu svoju košarkašku genijalnost, i sjajnom partijom uništio Finiks Sanse.

Slovenački košarkaš ima tek 23 godine, ali mentalitet rođenog pobjednika što je više puta kroz karijeru pokazivao. 

Međutim američkim medijama je posebno za oko zapala jedna situacija.

Igrao se peti meč serije u kojem je Finiks imao ubjedljivu prednost i na kraju slavio sa 30 razlikje (110:80).

Bek Sansa, i njihovo prvo napadačko oružje Devin Buker je nakon jednog kontakta, jednostavno pao i ostao da leži na podu.

Trenutak kasnije, okrenuo se put kamere, nasmijao i kazao "Lukina specijalnost".

 

I on i Kris Pol su tokom serje više puta pokazivali nepoštovanje za protivnike, a upravo su Dončića često podbadali komentarima da je "suviše mekan".

Na istoj utakmici Buker je tokom prekida igre, drsko oteo Dončiću loptu iz ruku, što je isprovociralo Slovenca da ga sočno opsuje.

 

Djelovalo je da Sansi imaju kontrolu nad serijom, pa da sa viškom samopouzdanja grade nadmeni stav.

U naredne dvije utakmice, pak Dalas ih je žargonski rečeno "pomeo" sa zbirno 60 razlike (113:86 i 123:90), Kris Pol je ponovo izgubio plejof seriju nakon što je nejgova ekipa vodila 2:0, a Buker je posebno u zadnjoj, odlučujućoj utakmici pred svojom publikom bio ispod svakog prosjeka.

"Volim protivnički trashtalk (izjave koje imaju za cilj da pokažu nepoštovanje ka protivniku, kako bi ga izbacili iz kolosjeka - prim.portal RTCG), to me pokreće. Zabavno je, to je košarka. Biće još puno trashtalka, meni se to sviđa i to je za mene kompetitivna košarka", objasnio je Dončić.

Slovenac je u šestoj utakmici u Dalasu ubacio 33 poena, imao 11 skokova, 8 asistencija i 4 ukradene lopte, i ono što je posebno impozantno u svakoj kategoriji je bio bolji od Finiksovog dvojca (Pol-Buker) zbirno gledano.

 

A rapsodija se nastavila i u Futprint centru u Arizoni kada je samo u prvom poluvremenu ubacio 27 poena, koliko i kompletan tim Finiksa zajedno.

Do kraja meča konačan učinak Dončića je bio 35 poena, 10 skokova i 4 asistencije, dok su Devin Buker i Kris Pol zajedno imali 21 poen, 4 skoka i 6 asistencija.

 

Buker je imao posebno napadački tešku noć šutirajući 3/14 iz igre.

Bek Sansa će dobro razmisliti prije nego što ponovo prizove "specijalnost" Luke Dončića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније