Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

B.Č.J.

12. 05. 2022. 08:26 >> 08:26

NBA LIGA

Memfis produžio seriju protiv Golden stejta, Milvoki poveo protiv Bostona

Košarkaši Memfisa pobijedili su noćas na svom terenu Golden stejt sa 134:95, i tako su smanjili na 3:2 u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige.

Po 21 poen za domaći tim postigli su Dezmond Bejn, Džeren Džekson junior i Tajs Džons.

Džons je upisao i devet asistencija u pobjedi svoje ekipe, dok je Džekson zabilježio osam skokova.

Za Memfis zbog povrede koljena drugi put zaredom nije igrao njihov najbolji igrač Dža Morant.

Klej Tompson je za Golden stejt upisao 19 poena, Džonatan Kuminga je dodao 17, a Stefen Kari je postigao 14 poena.

Memfis je od početka do kraja meča vodio, a na poluvrijeme su otišli uz prednost 77:50. To je ujedno najveći broj poena u istoriji te franšize na poluvremenu.

Zatim su nastavili da povećavaju vođstvo, a u jednom trenutku treće četvrtine razlika je iznosila plus 55 (119:64).

Tim iz Kalifornije do kraja je uspio samo da ublaži poraz. Serija se seli u San Francisko, a šesti meč se igra u noći između petka i subote.

Milvoki je na gostovanju pobijedio Boston sa 110:107, i aktuelni šampioni sada vode sa 3:2 u polufinalnoj seriji Istoka.

Grčki košarkaš Janis Adetokunbo je za goste ostvario dabl-dabl učinak od 40 poena i 11 skokova, Džru Holidej je postigao 24 poena, uz po osam asistencija i skokova, a Bobi Portis je do dabl-dabla došao sa 14 poena i 15 skokova.

Džejson Tejtum je u poraženoj ekipi upisao 34 poena, uz šest skokova i četiri asistencije, Džejlen Braun je dodao 26 poena, osam uhvaćenih lopti i šest asistencija, dok je Markus Smart postigao 15 poena.

Boston je na početku posljednje dionice vodio sa 93:79, da bi zatim bolje zaigrala ekipa Milvokija. Do izjednačenja su gosti došli "trojkom" Holideja (105:105), 43 sekunde prije kraja.

Do nove prednosti Boston je došao poslije slobodnih bacanja Tejtuma, a Milvoki je do prve prednosti poslije druge četvrtine došao, nakon skoka u napadu Portisa (108:107).

U naredna dva napada Bostona Smart je prvo blokiran od strane Holideja, a potom mu je isti igrač ukrao loptu.

Ovo je ukupno bio treći brejk u seriji, a drugi Milvokija. Šesti meč se igra u Milvokiju u noći između petka i subote.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније