Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ L.V. ]

06. 03. 2022. 10:39 >> 10:45

NBA

Vanvremenski LeBron Džejms sa 56 poena srušio Voriorse

Los Anđeles Lejkersi su se konačno "trgnuli" i savladali jedne od favorita Zapadne konferencije ekipu Goldej Stejt Voriorsa 124:116.

Meč je obilježio najbolji igrač današnjice, LeBron Džejms koji je imao nevjerovatno izdanje i koji je na kraju brojao do čak 56 datih poena.

Imao je LeBron dobre procente (19/31 iz igre, 6/11 za tri, 12/13 slobodna bacanja, a na parketu je proveo čak 38 i po minuta igre.

Svoju partiju je zaključio sa 10 skokova i tri asistencije.

Sa svojih 37 godina, ovo je najbolji poenterski učinak bilo kojeg igrača u ovoj sezoni, a sam LeBron nije imao bolji učinak od kad je iz Klivlenda prešao u Lejkerse.

OBaranje rekorda lige i po statističkim parametrima da je jedini igrač koji je imao 50+ poena i prije svoje 21. godine i poslije 35.

A falila su samo 4 poena pa da prestigne i najvećeg člana Lejkersa, legendarnog Kobija Brajanta koji je na svojoj oproštajnoj utakmici protiv Jute Džez ubacio 60 poena, što je i dalje rekord za kategoriju najviše poena od igrača preko 35 godina.

LeBronovu košarkašku veličinu na kraju zaokružuje i podatak da je sada drugi igrač u istoriji lige po broju najviše minuta provedenih na parketu.

Karim Abdul Džabar, takođe legenda Lejkersa koji je na prvom mjestu, sada mu bježi 3.500 minuta.

LeBronova partija dolazi nakon turbulentnog perioda, u kojem je čak i on sam bio "počašćen" od navijača najtrofejnije franšize NBA lige sa zvižducima, iako realno ima najmanje njegove krivice za loše partije Lejkersa.

Njegovu partiju dobro je ispratio Rasel Vestbruk sa 20 poena, i za njega nešto siromašnije druge kolone jer je imao po četiri skoka i asistencije.

Lebronov drug sa draft klase 2003. godine, Karmelo Entoni je imao 14 poena, uz jednu trojku koja je na kraju i prelomila pobjednika.

Lejkersi su bili bolja ekipa na samom startu meča, ali su poklekli u drugoj četvrtini kada je tim iz Zaliva preokrenuo.

Poslije egal treće dionice, LeBron, koji je do tada već imao 40 poena je nastavio svoju seriju sa tri ubačene trojke, a upravo je on dodao loptu Entoniju za trojku koja je stavila tačku na pobjedu.

 

Stef Kari je bio najbolji kod Voriorsa sa 30 poena, a dobru partiju je imao i Džordan Pul sa 23 poena, kao i ruki Džonatan Kuminga sa 18 datih poena.

Lejkersi se sada nalaze na devetom mjestu koje ih vodi u plej in, dok su Voriorsi treći na tabeli Zapadne konferencije.

Ostal rezultati:

Šarlot Hornets - San Antonio Spars 123:117

Memfis Grizlis - Orlando Medžik 124:96

Minesota Timbervulvs - Portland Trejlblejzers 135:121

Dalas Maveriks - Sakramento Kings 114:113

Majami Hit - Filadelfija 76ers 99:82

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније