Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V. [ Mina ]

23. 12. 2021. 19:43   >>  21:20

U IZBORU KSCG-A

Kobs i Živković najbolji u Crnoj Gori

Džastin Kobs i Dragana Živković najbolji su košarkaš i košarkašica u Crnoj Gori, u tradicionalnom godišnjem izboru Košarkaškog saveza.

Kobs je u dresu Budućnost Volija dao ogroman doprinos sjajnim nastupima u ABA ligi i Eurokupu, ali i reprezentativnim akcijama.

Živković iako sa tek 20 godina jedna je od iskusnijih u ekipi Budućnost Bemaksa, a vučice su jedini tim koji je sa maksimalnim učinkom završio prvu fazu WABA lige.

Živković je igrala i za crnogorsku selekciju u svim akcijama u ovoj godini.

Najbolja košarkašica u inostranstvu je Milica Jovanović, kapitenka Miškolca, dok je isto priznanje u muškoj konkurenciji pripalo članu Valensije Bojanu Dubljeviću.

Najbolja mlada košarkašica u Crnoj Gori je Marija Leković, članica Budućnosti Bemax i seniorske reprezentacije Crne Gore.Leković je ove godine izabrana među pet najvećih talenata evropske košarke.

Najbolji mladi košarkaš u Crnoj Gori je Fedor Žugić.Član Ulma u prošloj sezoni dobio je veliki prostor u dresu Budućnosti Voli, nakon čega je zavrijedio i poziv u reprezentaciju.

Ove sezone igra standardno za njemački klub na dva fronta u domaćem šampionatu i Eurokupu.

Priznanje za najboljeg trenera, koje nosi ime čuvenog Polija Bojanića, dobio je Boško Radović, selektor muške seniorske reprezentacije.

Predsjednik Košarkaškog saveza Nikola Peković kazao je da je košarka jedan od najpopularnijih sportova u Crnoj Gori i da mu sjajni rezultati iz prošlosti nameću dodatnu odgovornost.

"Vjerujem da odgovaramo na pravi način, kvaliltetnim radom i potezima koji bi trebalo da osiguraju uspjehe i u budućnosti. U 2022. godini nas čeka mnogo izazova, nakon dvogodišnje pauze na teren se vraćaju naše mlađe selekcije. To je od izuzetne važnosti da se izmjere sa najboljim reprezentacijama Evrope, kako bi znali gdje smo i na čemu moramo da radimo kako bi ostali tu gdje nam je i mjesto u vrhu FIBA rang lista", rekao je Peković.

On je istakao da ga raduju i rezultati crnogorskih klubova i kvalitet Prve lige, navodeći da je ona ove godine na visokom nivou.

"Uz nadu da ćemo se za godinu ponovo sastati da pričamo o sjajnim rezultatima, želim nam svima uspješnu 2022. godinu", rekao je Peković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније