Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

B.Č.J. [ Beta ]

20. 10. 2021. 08:04 >> 08:05

75. SEZONA

Pobjede Milvokija i Golden Stejta na startu NBA lige

Odbranu titule u NBA ligi košarkaši Milvokija počeli su sinoć pobjedom protiv Bruklina 127:104.

Nova, 75. sezona u najjačoj košarkaškoj ligi počela je noćas u Milvokiju, gdje su košarkaši Baksa dobili šampionske prstenove, nakon što su prošle sezone prvi put poslije 50 godina osvojili titulu.

Na svakom prstenu napisan je slogan "Fear the Dear", a svaki ima po 360 dijamanata, što predstavlja broj pobjeda koliko je klub ostvario pod novim vlasnicima.

Milvoki je poveo od početka utakmice, u drugoj četvrtini imao je i 19 razlike, a do kraja utakmice prednost se nije spuštala ispod sedam poena. Ekipu je predvodio Janis Adetokunbo sa 32 poena, 14 skokova i sedam asistencija.

"Ovo će ostati zauvijek. Otići ćemo poslije utakmice, a šampionski baner ostaće ovdje zauvijek. Možemo ponovo da gledamo ovu utakmicu i 2055. godine, nadam se da ćemo biti živi, a baner će i dalje biti ovde. Mi smo dio istorije. Uzbuđen sam. Ali sada idemo dalje, moramo da se koncentrišemo na to da stvaramo dobre navike, igramo dobru košarku i da to ponovimo ove godine, sljedeće godine i svake godine koju ćemo igrati ovde", rekao je Adetokunbo.

Kris Midlton u pobjedi je učestvovao sa 20 poena i devet skokova, a sa 20 poena utakmicu je završio i Pet Konaton. Džordan Nvora postigao je 15 poena uz šest skokova, a Džru Holidej 12 poena.

U ekipi Bruklina Kevin Durent bio je najefikasniji sa 32 poena, 11 skokova i četiri asistencije. Peti Mils postigao je 21 poen, a Džejms Harden 20 poena, osam skokova i osam asistencija.

U timu nije bilo Kajrija Irvinga koji odbija da primi vakcinu protiv korona virusa. Prema pravilima države Njujork, profesionalni sportisti koji igraju za ekipe iz Njujorka moraju biti vakcinisani protiv korona virusa ako žele da treniraju i igraju na javnim mjestima.

U drugoj utakmici prvog dana takmičenja, Golden Stejt pobijedio je Los Anđeles Lejkerse sa 121:114.

Lejkersi su bili u vođstvu tokom većeg dijela utakmice, vodili su u trećoj četvrtini sa 84:74, ali je Golden Stejt pojačao u završnici i pobjedom počeo novu sezonu.

Voriorse je predvodio Stefen Kari "tripl-dabl" učinkom od 21 poena, 10 skokova i 10 asistencija. Džordan Pul postigao je 20 poena, a srpski košarkaš Nemanja Bjelica 15 poena, 11 skokova i četiri asistencije.

Demion Li dodao je 15 poena za pobjednički tim, a Andre Igudala i Endru Vigins po 12 poena.

U ekipi iz Los Anđelesa Lebron Džejms postigao je 34 poena, uz 11 skokova i pet asistencija, a Entoni Dejvis 33 poena i 11 skokova. Karmelo Entoni dodao je devet poena, a Rasel Vestbruk na debiju za Lejkerse osam poena, pet skokova i četiri asistencije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније