Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Željko Šoć, Radio Crne Gore  

15. 09. 2021. 13:39   >>  13:40 1

U NIKŠIĆU

Tokom vikenda Memorijalni turnir "Miodrag Baletić"

Prvi memorijalni turnir posvećen bivšem selektoru ženske reprezentacije Crne Gore i uspješnom treneru brojnih klubova Miodragu Balu Baletiću biće održan u okviru Septembarskih dana u subotu i nedjelju u nikšićkom Sportskom centru, a učestvovaće ženske ekipe Budućnost Bemaksa, Primorja, Podgorice i Nikšića.

U Ženskom košarkaškom klubu Nikšić nijesu zaboravili poznatog trenera koji je ostavio dubok trag u crnogorskoj košarci, ali i van granica naše države, pa su odlučili da organizuju Memorijalni turnir "Miodrag Baletić" u znak sjećanja na prvog selektora koji je našu žensku reprezentaciju odveo na šampionate Evrope 2011. i 2013.

Bale je stigao do najboljeg plasmana i šestog mjesta na Prvenstvu Evrope u Poljskoj 2011, a napustio nas je u martu ove godine nakon kraće bolesti.

"Ovim turnirom želimo da se odužimo Miodragu Baletiću za sve što je dao crnogorskoj košarci. Zbog novih epidemioloških mjera neće učestvovati sarajevski Igman, a sinoć nam je otkazala dolazak i ekipa Trebinja, pa će učesnici biti naši timovi. Vremena su teška, ali nadamo se da će se ovaj memorijalni turnir održati i postati tradicija", kazao je Mirko Baletić, direktor ŽKK Nikšić.

U subotu 18. septembra u velikoj dvorani SC Nikšić u 17 sati sastaće se ekipe Podgorice i Primorja, a potom u 19 igraće Budućnost Bemaks i Nikšić. Pobjednici će se sastati u nedjelju u finalu u 12 sati, a poraženi će od 10 sati odigrati meč za treće mjesto.

Pokojni Miodrag Baletić imao je dugu i uspješnu trenersku karijeru. Sem što je bio ženski selektor Crne Gore predvodio je olimpijsku reprezentaciju SR Jugoslavije do zlatne medalje na Univerzijadi u Kini. Bio je trener košarkaša Sutjeske, Lovćena, Primorja, Budućnosti, Jedinstva i Mogrena. Bio je uspješan košarkaški strateg u Francuskoj (Troa), a predvodio je sa klupe i Bosnu, Borac iz Banjaluke, MZT, FMP, Vojvodinu i Vršac.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније